Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 43
 İndirme 10
Eğitim Yapısı Tasarımını Duyular Üzerinden (yeniden) Düşünmek
2020
Dergi:  
Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca pek çok eğitimci duyuları kullanmanın ve geliştirmenin önemine dikkat çekmiştir. Rousseau, çocukların kuvvet ve muhakeme yönünden yetişkinlere oranla zayıf olmalarına rağmen, duyuları kullanma konusunda onlar kadar başarılı olduklarını belirtmiştir. Montessori, duyu organlarını çocuğun çevresi ile kurduğu iletişim aracı olarak kabul etmiş ve aklın gelişmesinde rol oynadığını savunmuştur. Steiner ise duyu organlarının beşten fazla olduğunu savunmuştur. Mimarlık tüm duyulardan sorumlu çok boyutlu bir disiplindir. İnsanoğlu hareket ederken görür, duyar, dokunur, koklar ve tadar. Böylelikle mimarlık hayat bulur. Bir mimari yapı, mekânın duyulara hitap eden düzenlemeleri sonucu, duyular vasıtasıyla algılanır ve deneyimlenir. Tüm duyulara hitap eden bir mekân çevrenin algılanması ve anlamlandırılmasında etkin rol oynamaktadır. Çocukların günlük yaşamlarının çoğunu içerisinde geçirdikleri eğitim yapıları; duyuları kullanmada, geliştirmede ve deneyimlemede önemli bir kurum olarak karşımıza çıkar. Bu çalışmada eğitim mekânlarındaki yapı bileşen ve öğelerinin görme, işitme, dokunma, koklama ve tatma duyularını etkileyen/harekete geçiren mimari biçimlenmelerinin tartışılması ve öneriler sunulması hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Thinking About The Design Of The Educational Structure Of Senses (re-think)
2020
Yazar:  
Özet:

Thro history, many educational senses have noted the importance of using and developing. Rousseau pointed out that although children are weak in terms of strength and judgment compared to adults, they are as successful in using senses. Montessori recognized the sensory organs as the means of communication that the child establishes with the environment and defended that it plays a role in the development of the mind. Steiner claimed that he had more than five sensory organs. Architecture is a multi-dimensional discipline responsible for all senses. When the human being moves, he sees, hears, touches, smells and thats. The architecture finds life. An architectural structure is perceived and experienced through senses as a result of the arrangements of the space addressing the senses. A space that addresses all senses plays an effective role in the perception and understanding of the environment. The educational structures that children spend most of their daily lives come to us as an important institution in the use, development and experience of senses. This study aims to discuss and present suggestions on the architectural formations of the building components and elements in the training spaces that influence/mount the senses of vision, hearing, touch, smell and taste.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 3.391
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini