Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 261
 İndirme 60
Ortaogreti̇mde Li̇sansli Olarak Spor Yapan ve Spor Yapmayan Ogrenci̇leri̇n Problem Cozme Beceri̇leri̇ni̇n Cesi̇tli̇ Degi̇skenlere Gore İncelenmesi̇
2010
Dergi:  
Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ortaöğretim kademesinde lisanslı olarak spor yapan ve spor yapmayan öğrencilerin problem çözme becerilerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırma tarama modelinde bir araştırmadır. Araştırmaya 2009-2010 öğretim yılında Bolu ili Merkez İlçeye bağlı iki ortaöğretim kurumunun 9., 10., 11. ve 12. sınıflarında okuyan 240’ı kız, 240’ı erkek, toplam 480 öğrenci katılmıştır. Araştırmada Heppner ve Petersen (1982) tarafından geliştirilen ve Türkçeye uyarlaması Şahin, Şahin ve Heppner (1993) tarafından yapılan Problem Çözme Envanteri kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin analizinde ilişkisiz örneklemler için iki faktörlü varyans analizi istatistiksel tekniğinden yararlanılmış ve anlamlılık düzeyi 0.05 olarak belirlenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, lisanslı olarak spor yapan öğrencilerin problem çözme becerileri, spor yapmayan öğrencilere göre daha yüksek bulunurken, cinsiyete göre iki grup arasında anlamlı fark bulunmamıştır. Ayrıca, farklı sınıf düzeylerinde okuyan ve spor yapan ve yapmayan öğrencilerin yaklaşma-kaçınma alt boyutunda 12. sınıf lehine kişisel kontrol alt boyutunda ise 11. sınıf lehine anlamlı fark bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Students Who Do Sports and Don’t Do Sports In The Middle School Are Considered To Have Problem-solving Skills According To Varied Values.
2010
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the ability to solve problems of students who are licensed at high school and who do not do sports in terms of various variables. Research is a research in the screening model. The study was attended by 240 girls, 240 men, and a total of 480 students studying in the 9th, 10th, 11th and 12th classes of two secondary education institutions connected to the Bolu or Central District in 2009-2010. The research was developed by Heppner and Petersen (1982) and adapted to Turkish by Shahin, Shahin and Heppner (1993) using the Problem Solving Inventory. In the analysis of the data obtained in the study, two-factor variance analysis for non-related samples was used by statistical techniques and the meaning level was determined at 0.05. According to the results of the study, the problem-solving skills of students who do sports with a license were higher than those who do not do sports, while there was no significant difference between the two groups according to gender. In addition, there is a significant difference in the low-dimensional approach and avoidance of students studying and doing sports at different class levels; in the low-dimensional personal control, there is a significant difference in the low-dimensional approach and avoidance of students studying and doing sports.

Anahtar Kelimeler:

The Investigation Of Licensed Athletes and Non-athletes Problem Solving Skills In High Schools According To Some Variables
2010
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to determine and compare the problem solving skills of licensed athlete and non-athletes in high schools according to some variables. Survey model was used in this research. Two hundred fourty girls and two hundred fourty boys from 2 high schools from Bolu in the 2009-2010 teaching year participated in this study. In the study, “Problem Solving Skill Questionaire” developed by Heppner and Peterson (1982) was used to collect the data. Two-way ANOVA for independent samples statistical tecnique was used to analyze the data. Significant level of the study is 0.05. According to the results of this study, the problem solving skills of the students who participated sports was higher than the students who didn’t participated sports. There was no significant difference in problem solving skills according to gender between two groups. Moreover, there was significant difference between 11. and 12. class level in approach-avoid and personal control subscales.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 535
Atıf : 3.301
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini