Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 23
TARİHİ DİZİLER “GERÇEK” Mi? “KURMACA” MI? TARTIŞMALARININ MEDYAYA YANSIMALARI: MUHTEŞEM YÜZYIL ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih temalı diziler furyası içinde belki de en popüleri olan Muhteşem Yüzyıl yayınlandığı ilk günlerden itibaren çeşitli yönleriyle toplumun hemen her kesimin yoğun ilgisini çekmiş ve çeşitli tartışmaların konusu olmuştur. Bu çalışmada, "tarihsel gerçeklik” ve “kurmaca” unsurlarının dizilerin içeriklerine nasıl yansıması gerektiğine dair yürütülen tartışmaların; siyaset, akademik, sanat ve medya mensupları tarafından hangi yönleriyle ele alındığı ve konuya nasıl yaklaşıldığı Muhteşem Yüzyıl ekseninde irdelenmiştir. Diziye dair yürütülen tartışmalar, 2012 yılının Kasım ayında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı "Biz böyle Kanuni tanımadık. Bizim öyle ecdadımız yok” açıklamasının ardından yayınlanan haberler ve köşe yazıları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Niceliksel ve niteliksel içerik analiziyle yapılan çözümlemeler, ulusal basının internet ortamında yayınlanan sayıları ile söz konusu tartışmalara haber niteliğinde yer veren internet siteleri kapsamında, belirlenen kategoriler üzerinden değerIendirilmiştir. Bu kategoriler; “dizinin tarihi gerçeklere dayanarak gerçekleri yansıtması gerektiğini savunanlar”," dizinin tarihi gerçeklere dayansa da bir kurgu/kurmaca olduğunu savunanlar”, "gündem değiştirmek için dizi üzerinden siyaset yapıldığını savunanlar, "demokrasi karşıtı politika uygulandığını savunanlar” şeklindedir.

Anahtar Kelimeler:

Is the story “true”? Is it “KURMACA”? The Media of the Talks: A Wonderful Example
2020
Yazar:  
Özet:

From the first days in which the Great Century, which is the most popular in the fury of history-themed series, has attracted the intense interest of almost every part of society in various aspects and has been the subject of various discussions. In this study, the discussions on how the "historical reality" and the "curiosity" elements should be reflected in the contents of the series, which aspects are addressed by the political, academic, art and media members and how they approach the subject. The discussions on the series were made by Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan in November 2012 "We didn't recognize such a law. We do not have any of the things that we have done after the publication of the news and the corner of the writings. Analysis of qualitative and qualitative content has been evaluated by the defined categories, through the numbers published on the internet of the national press and through the websites that include the news of the discussions. These categories are in the form of “those who claim that the series should reflect the facts based on historical facts”, “those who claim that the series is a fiction/fiction rather than based on historical facts”, “those who claim that the series is made through politics to change the agenda”, “those who claim that the anti-democracy policy is applied”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.791
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi