Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 55
 İndirme 27
Kapadokya’ya Yönelik Algılar: Bir Metafor Analizi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Kapadokya; Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kayseri illerini içine alan bir bölgeden oluşmaktadır. Bölgede volkanik patlamalar, rüzgar ve sellerin etkisiyle oluşan peri bacaları eşşiz güzelliğiyle bölgeyi önemli bir turistik destinasyon haline getirmiştir. Bu çalışmanın amacı, Nevşehir ve Eskişehir’de yaşayan yerel halkın “Kapadokya” destinasyonuna ilişkin algılarını metaforlar yoluyla incelemektir. Çalışma grubu Nevşehir ve Eskişehir’de yaşayan yerel halktan oluşmaktadır. Araştırma verileri Nevşehir’de yaşayan 50 ve Eskişehir’de yaşayan 50 kişi ile yüz yüze görüşülerek, yarı yapılandırılmış anket formu aracılığı ile toplanmıştır. Böylelikle turistik bir destinasyon olan Kapadokya bölgesinde yaşayan ve yaşamayan insanların Kapadokya’ya ilişkin algıları belirlenmiş ve karşılaştırılmıştır. Anket formunda “Kapadokya benim için … gibidir, çünkü …” ifadesine yer verilmiş ve katılımcılardan bu ifadede yer alan boşlukları doldurmaları istenmiştir. Veriler içerik analizi tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma bulgularına göre Kapadokya’ya ilişkin Nevşehir’deki katılımcılar 45, Eskişehir’deki katılımcılar ise 43 farklı metafor geliştirmiştir. Nevşehir’de yaşayanların en sık kullandığı metaforlar “evim” ve “masal diyarı” iken, Eskişehir’de yaşayanların ise “masal” metaforu olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte bölgeye ilişkin Nevşehir’de yaşayan katılımcıların Eskişehir’de yaşayan katılımcılardan daha fazla olumsuz metafor geliştirdiği de elde edilen sonuçlar arasındadır. Araştırmada, bir destinasyonun hem yerel halk hem de potansiyel turistler açısından ne ifade ettiği ortaya konularak, destinasyon planlamasının etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Diğer taraftan önemi giderek artan metafor analiziyle ilgili literatüre de katkı sunulacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Perceptions Towards Kapadokya: A Metafor Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

It is made up of a region that includes Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kayseri. In the area, volcanic explosions, the effects of winds and seals have made the region an important tourist destination with its homogeneous beauty. The purpose of this study is to study the perceptions of the local people living in Nevşehir and Eskişehir about the "Kapadokya" destination through metaphors. The work group consists of local people living in Nevşehir and Eskişehir. The research data was collected by 50 people living in Nevşehir and 50 people living in Eskişehir, face-to-face, through a semi-configured survey form. Thus, the perceptions of people living and not living in the area of Kapadokya, a tourist destination, have been determined and compared. In the survey form, the expression "Kapadokya is like ... for me, because ..." was placed and participants were asked to fill the spaces contained in this expression. The data is analyzed using the content analysis technique. According to the research findings, the participants in Nevşehir about Kapadokya, 45, and the participants in Eskişehir, developed 43 different metaphors. The metaphors most frequently used by the inhabitants of Nevşehir are "home" and "massal land", while the inhabitants of Eskişehir are defined as "massal" metaphors. However, the result is that the participants who live in Nevşehir in the region develop more negative metaphors than the participants who live in Eskişehir. The study is believed to contribute to the effective implementation of a destination planning by revealing what a destination means for both the local and potential tourists. On the other hand, it is believed that the importance will also contribute to the literature related to the increasing metafor analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini