Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 9
 Sesli Dinleme 1
Gorsel Algi Baglaminda Mekan Tasarim Bilesenlerinin İncelenmesi- Adana Arkeoloji Muzesi
2020
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireyin bulunduğu çevredeki görsel girdilerin niteliği, görsel kültürün oluşumunda önemli bir etkendir. Normal şartlarda birey yaşadığı, gezdiği, bulunduğu mekânlar içerisinde sürekli görsel iletişim içindedir. Bu süreçte görsel algıya dayalı uyarıcı öğelerin örgütlenişi, bireyin mekânı algılama ve anlamlandırma sürecini doğrudan etkilemektedir. Müzeler, toplumun ilgisini çekerek; ziyaretçileri için bilişsel süreçler oluşturmayı hedefler. Ziyaretçilerin görsel algı deneyimleri, çağdaş müzecilik anlayışındaki eğitim işlevi için de önemli bir faktördür. Bu çalışmada, müzelerde mekânı ve sergilenen eserleri algılama ve anlamlandırma sürecini etkileyen tasarım bileşenlerini irdelemek amaçlanmıştır. Çalışma alanı Adana Arkeoloji Müzesi ile sınırlandırılmıştır. Seçilen mekân içerisinde görsel algıyı uyaran faktörler eser, mekân ve birey ilişkisi bağlamında değerlendirilmiştir. Bu bağlamda müze deneyimindeki iç mekân unsurlarının, mekânın ve sergilenen eserlerin algılanmasına yönelik etkileri analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Site Design Components In The Context Of Visual Perception - Adana Archaeological Museum
2020
Yazar:  
Özet:

The nature of the visual entries in the environment in which the individual is located is an important factor in the formation of the visual culture. In normal circumstances, the individual is constantly in visual communication within the places where he lives, travels, and where he is. In this process, the organization of stimulating elements based on visual perception directly affects the process of the individual’s perception and understanding of the space. The museums aim to attract the interest of the community; to create cognitive processes for their visitors. Visitor’s visual perception experiences are also an important factor for the educational function in the modern museum understanding. In this study, the aim is to explore the design components that influence the process of perception and understanding of the space and exhibited works in the museums. The work area is limited to the Archaeological Museum of Adana. The factors that stimulate the visual perception within the chosen space are assessed in the context of the work, space and individual relationship. In this context, the effects of the interior elements in the museum experience on the perception of the space and exhibited works have been analyzed.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.491
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini