Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 47
 İndirme 22
ADBİLİM AÇISINDAN KİŞİ ADLARININ YANLIŞ YAZIMINA ÖRNEK BİR AD: MUHAMMED/T (KARS İLİ ÖRNEĞİ)
2015
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlara ve nesnelere verilen adlar, dil aracılığı ile aktarılır. Dil, bir toplumu toplum yapan, daha doğrusu millet olma bilincinin temel basamağı olan bir unsurdur. Dil, yazı dili ve konuşma dili olarak ikiye ayrılır. Yazı dili, Türkçenin gramer kurallarına uygun olarak kullanılan bir unsurken konuşma dili mahalli özellikler taşır. Bu nedenle yazı dili ile anlaşabilirken, konuşma dilinde anlaşılmamaktan dolayı bir iletişim problemi olabilir. Konuşma dilinde kendini gösteren ağız özellikleri zaman zaman kendini yazı dilinde de göstermektedir. Geçmişten beri Türk toplumunda çok önemli bir yere sahip olan ad verme geleneği, bazen konuşma dilinin azizliğine uğramıştır. Gelenek olarak değil de nüfusa geçen adlarda özellikle konuşma dilinin hataları yazıya geçmiştir. Ağız özelliklerinden kaynaklanan yanlışların yanında nüfus memurlarının hataları da göz ardı edilemez. Nüfus memurları kiminin adını yanlış yazmış, kiminin adını beğenmemiş, kendi istediği adı yazmış bazen de bu sadece ad yanlışlığı ile kalmamış doğum tarihi, cinsiyet, anne baba adının yanlış yazımına kadar gitmiştir. Bu açıdan Türkiye’de pek çok kişi adının yanlış yazıldığı, bilinen bir gerçektir. Bu çalışmayı Kars İlinde yanlış yazılan kişi adlarından Muhammet adıyla sınırlı tuttuk.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.144
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi