Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 119
 İndirme 24
Türk Kültür Çevresinde At
2021
Dergi:  
Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bozkır kültür çevresinde atlı kültür çok erken dönemlerde oluşmuştur. Kurganlardan çıkarılan at iskelet ve donanımı bozkır çevresinde atın ilk sırayı aldığını göstermektedir. Attan yaygın olarak yararlanılmaya başlanması ve maden ekonomisinin geliştirilmesi, özellikle de demirin yoğun olarak kullanımı bozkır topluluklarının gelişiminde büyük ölçüde etkili olmuştur. Bozkırda yaşayan Türklerin kültürel gelişimi sosyal, siyasi, ekonomik, askeri ve dini olmak üzere çeşitli yönleriyle kendini göstermiştir. Atın binek hayvanın olarak kullanımının yanında demirin de kullanılması kültüre hareketlilik ve güç kazandırmış, büyük bozkır Türk devletleri bu sayede kurulabilmiştir. İskit, Hun ve Gök Türk devletleri bu gelişimin sonucu ortaya çıkmıştır. İskit ve Hun dönemlerinde arkeolojik buluntular ve senkronik kaynaklar atlı kültürün gelişimini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Gök Türk dönemine ait arkeolojik buluntular ile milli ve senkronik kaynaklar atlı kültürün Türkler arasında son derece gelişmiş olduğunu göstermektedir. Bütün bu buluntu ve kaynaklardaki bilgilerden Türklerde at besleme, atlı spor, atlı savaş, at kurbanı gibi kültürel özelliklerin çok erken dönemlerde oluştuğu ve geliştiği anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Turkey In The Surrounding Culture
2021
Yazar:  
Özet:

The culture of the horse was formed in very early periods. The horse’s skeleton and equipment removed from the curls indicates that the horse has taken the first place around the curls. The beginning of widespread exploitation and development of the mining economy, especially the intense use of iron, has been greatly effective in the development of the crocodile communities. The cultural development of the Turkish people living in the district has manifested itself in various aspects, including social, political, economic, military and religious. In addition to the use of the horse as a riding animal, the use of iron has given culture mobility and power, and the great Turkish states have been able to establish. The Iskit, Hun and Gök Turkish states have emerged as a result of this development. Archaeological findings and synchronic sources in the Eskit and Hun period clearly reveal the development of the horse culture. The archaeological findings of the Turkish era and national and synchronic sources show that the horse culture is highly developed among the Turks. From all these findings and information in the sources, it is clear that in Turks cultural characteristics such as horse feed, horse sports, horse war, horse victim were formed and developed in very early periods.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asya Araştırmaları Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 138
Atıf : 203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini