Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 52
 İndirme 17
Alkestis ve Deli Dumrul
2004
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The present study compares and contrasts Alcestis, a tragedy written byEuripides in the 5th century B.C. and Deli Dumrul, an ancient Turkish epicexpressed in writing in the l4th AD. of Dede Korkut. The similar aspects of thetwo works considereddifference between them lies in the different meaning given in accordance withstructure of society in which the motifs were established. The main theme inboth works is the extreme devotion of women for the survival of their husbands.The handling of the same motifs is the most conspicuousAlcestis and Deli Dumru . Euripides makes the self-sacrifice of his heroine hisstandpoint whereas Dede Korkut considers the fights fought by his hero to be ofutmost importance. Alcestis by Euripides has been titled after the heroine in a 'social environment where the status of woman is low. Dede Korkut'shas been nameless because the epic has been titled after the hero although the work is the product of a period in which men and women were considered to be socially equal.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.206
Tarih Araştırmaları Dergisi