Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 8
Sinirlarin Golgesinde Goc: “daha” Filmi Baglaminda Gocmen Kacakciligi Uzerine Sosyolojik Bir İnceleme
2020
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye’deki Suriyelilerin Avrupa’ya göç deneyimlerine göçmen kaçakçılığı üzerinden odaklanılmaktadır. Göçmen kaçakçılarının ve kaçak göçmenlerin nasıl bir toplumsal profile sahip olduğu, Türkiye’nin sınır bölgelerinde kaçak göçler için ne tür bir mekânsal kurgunun oluşturulduğu, göçmen kaçakçılarının kaçak göçmenlere bakış açısının ne yönde olduğu, göçmen kaçakçılığının nasıl bir değişmeyen yüzü ortaya çıkardığı, göçmen kaçakçılığının kendi içinde nasıl bir iktidar mücadelesi, direniş ve yeniden tahakkümü barındırdığı ve göçmen kimliğinin anlaşılmasında sembollerin ve toplumsal hafıza mekânlarının nasıl bir rol ve işleve sahip olduğu, bu çalışmanın temel sorunsalını oluşturmaktadır. Çalışmada, “Daha” filmi üzerinden göçmen kaçakçılığı sosyolojik açıdan incelenmiş ve bu inceleme sonucunda birtakım sonuçlara ulaşılmıştır. Göçmen kaçakçılarının kaçak göçmenler üzerinden para kazanan ve onlara şiddet uygulayan, kadınlara tecavüz eden, onları fuhuşa sürükleyen, hastaları ve çocukları ölüme terk eden kişiler olduğu anlaşılmıştır. Türkiye’nin sınır bölgesinde Kandalı olarak bilinen bir mekânın kurgulandığı, bu mekânda kaçak göçmenlerin depoya hapsedildiği ve onlara her türlü insan onuruyla örtüşmeyen muameleler yapıldığı tespit edilmiştir. Kaçak göçmen lerin kaldıkları deponun duvarlarına çeşitli sembolleri kazıdıkları, bu sembollerin depoyu bir toplumsal hafıza mekânına dönüştürdüğü ve göçmenlerin umutlarını, arzularını, dileklerini, beklentilerini, özgürlüklerini, kurtuluşlarını temsil ettiği sonucuna ulaşılmıştır. Neticede, kaçak göçmenlerin yaşadıkları sorunlara rağmen hedef ülkeye varmak için mücadelelerini sürdürdükleri anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Migration Under In The Shadow Of Borders: A Sociological Study On Migrant Smuggling Within The Context Of The Film “daha”
2020
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the migration experiences of Syrians in Turkey to Europe through migrant smuggling. A social profile of migrant smugglers and illegal immigrants have created what kind of spatial organization in the border regions of Turkey for illegal immigration, immigrant smugglers, illegal immigrants viewpoints in the direction of an invariant face uncovered smuggling of migrants, migrant smuggling and how a power struggle, resistance and re-host the spaces of domination and immigrant identity and collective memory in the understanding of the role and function of symbols that constitutes the main problem of this study. In the study, migrant smuggling was examined sociologically through the movie “Daha” and some results were obtained as a result of this examination. Migrant traffickers were understood to be people who made money off illegal immigrants and used violence on them, raping women, driving them into prostitution, leaving patients and children to die. It was established that a place known as Kandali was built in the border region of Turkey, where illegal immigrants were imprisoned in warehouses and treated without any kind of human dignity. It is concluded that illegal immigrants engrave various symbols on the walls of the warehouse where they stay, these symbols transform the warehouse into a social memory space and represent the hopes, desires, wishes, expectations, freedoms and liberations of immigrants. As a result, it is understood that illegal immigrants continue their struggle to reach the target country despite their problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.086
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini