Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 814
 İndirme 179
 Sesli Dinleme 2
Brezilya Sağlık Sisteminin Değerlendirilmesi
2017
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 206 milyon nüfusuyla dünyanın beşinci büyük ülkesi olan Brezilya ile 2003 yılından bu yana sağlık sisteminde kapsamlı reform sürecini gerçekleştiren Türkiye’nin sağlık sistemleri bazı başlıklar çerçevevesinde karşılaştırmalı olarak ele alınmıştır. Bu bağlamda çalışmada Brezilya sağlık sistemleri; sağlık insan gücü, sağlık hizmetleri sunumu, sağlık sisteminin idari yapısı, sağlık reformları, sağlık statüsü göstergeleri, başlıca sağlık sorunları, sağlık hizmetlerinin finansmanı ve harcamaları boyutu ile değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda, 2011-2015 yılları arasında Dünya Bankası, OECD ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan istatistikler incelenerek iki ülke sağlık sisteminin mevcut durumu ortaya konulmuştur. Brezilya sağlık sistemi federal bir yapıdadır. Eyalet sistemi olduğundan dolayı merkezden yönetim çok etkili değildir. Kamu tarafından finanse edilen ve nüfusun %75’ini kapsayan Birleştirilmiş Sağlık Sistemi 1990 yılında kurulmuştur. Kamu sistemi daha çok koruyucu sağlık hizmetlerini ve yerli sağlığı hizmetlerini sunarken, tedavi edici sağlık hizmetleri sunumu belediyelere verilmiştir. Toplam sağlık harcamaları 2014 yılında GSYH’nin %8,3’ü olup, bu rakam DSÖ tarafından önerilen %5’den yüksektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 762
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini