Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 318
 İndirme 52
Norveç’te Refah Devletinin Ortaya Çıkışı ve Gelişimi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Norveç, genel olarak sosyal devlet anlayışının ve demokrat refah devletinin iyi bir temsilcisi olarak bilinmektedir. Norveç toplumu diğer gelişmiş dünya ülkeleri ile karşılaştırıldığında gelir dağılımındaki adaletsizliğin ve yoksulluk düzeyinin düşük olduğu, üst seviyede sosyal güvenin ve kaliteli yaşam standartlarının oluşturulduğu görülmektedir. Norveç refah devletinin üç tane karakteristik özelliğe sahiptir birincisi, kapsamlı bir sosyal politika ikincisi, kurumsallaşmış sosyal haklar, üçüncüsü dayanışmacı ve evrensel sosyal yasalardır. Norveç refah devleti modeli ülkede yaşayan tüm vatandaşlara gelir güvenliği ve refah hizmetleri sağlamaktan sorumludur. Evrensel ve cömert bir sosyal güvenlik sistemi bireysel hakları ve yükümlülükleri esas alır. Eğitim, sağlık, yaşlı ve engelli bakım hizmetleri kamu tarafından ağırlıklı olarak karşılanır.  Norveç refah devletinin temel özelliği işgücü piyasası ile refah sisteminin birleştirilmesidir. Refah devletinin yönetimi ve finansmanı merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında paylaştırılmıştır.  Bu çalışmada, Refah devleti kavramının tanımı ve tarihsel gelişiminden hareketle Norveç örneği ele alınarak, Norveç refah devletinin temel özellikleri ve diğer gelişmiş bazı dünya ülkeleri ile sosyal politikalar ile kamu gelir ve giderleri açısından karşılaştırmalar yapılarak refah devleti olmanın temel unsurları üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Show Up and Development Of The Welfare State In Norway
2019
Yazar:  
Özet:

Norway is generally known as a good representative of the social state and the democratic  welfare state. When compared with other developed countries in the world, it is seen that the level of injustice and poverty in the income distribution is low, and that high level of social trust and quality of living standards are established. The Norwegian welfare state has three characteristic features, first, a comprehensive social policy, second, institutionalized social rights, the third is solidarity and universal social laws.  The Norwegian welfare state model is responsible for providing income security and welfare services to all citizens living in the country. Education, health, elderly and disabled care services are covered by the public. A universal and generous social security system is based on individual rights and obligations. The main feature of the Norwegian welfare state is the unification of the labor market and the welfare system. The management and financing of the welfare state is shared between the central government and the local government. In this study, based on the definition and historical development of the concept of welfare state, the example of Norway will be discussed and the basic features of the Norwegian welfare state and some other developed countries, social policies and public revenues and expenditures will be compared and the basic elements of the welfare state will be discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.549
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini