Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 31
 İndirme 3
Post-new Public Management Paradigm and Its Effects On Public Administration
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Geleneksel kamu yönetimi anlayışına bir tepki olarak ortaya çıkan Yeni Kamu İşletmeciliği yaklaşımı, 1980’li yıllardan sonra kamu yönetimi alanında popüler bir yaklaşım haline gelmiştir. Bununla birlikte, 2000’li yıllardan bu yana Yeni Kamu İşletmeciliği ağır eleştirilere maruz kalmaktadır. Günümüz kamu yönetimi alanında farklı yaklaşımların ve reform anlayışlarının birlikte yer aldığı; dolayısıyla “en iyi tek yol” anlayışından ziyade katmanlara ayrılmış, karmaşık, çeşitli, zıtlıkları barındıran ve hibrit bir durumun kamu yönetimi alanının gündeminde olduğu söylenebilir. Kamu yönetimi alanında ortaya çıkan bu paradigma değişimini tanımlamak için “Post-Yeni Kamu İşletmeciliği” (Post-YKİ) kavramı kullanılmaktadır. Post-YKİ kavramı; birbirinden farklı, hatta birbiriyle çelişen ilke, değer, norm ve reform önerilerini hibritleştirmeyi hedefleyen bir tür şemsiye kavramdır. YKİ yaklaşımı, özel sektör mantığı, müşteri bakış açısı, belirgin olmayan koşullar, piyasa ve rekabet anlayışı ve sosyal devlet gibi konulardan en temel eleştirilerini almaktadır. Nitekim Post-YKİ yaklaşımının bu temel eleştiriler üzerinde şekillendiği söylenebilir. Bu çalışmanın amacı, Post-YKİ yaklaşımının, kamu yönetiminde paradigma değişimi, reform anlayışı ve vatandaşa bakış açısı özelinde değerlendirmesinin yapılmasıdır. Bu amaçla Post-YKİ konusuyla ilgili olarak yapılan akademik çalışmalar incelenerek; Post-YKİ yaklaşımının ilgili konular hakkındaki savları tespit edilmeye çalışılacaktır. Konuyla ilgili akademik çalışmaların sayısının kısıtlı olması sebebiyle, tüm çalışmalara ulaşılmaya çalışılarak; irdelenmek istenilen hususların netlik kazanması sağlanacaktır. Diğer taraftan Post-YKİ’nin reform önerilerinden yola çıkarak; bu politika önerilerini uygulayan ülkelerdeki değişimler değerlendirilecektir. Böylelikle Post-YKİ uygulamalarının evrensel bir iddia taşıyamadığı yönündeki eleştiriler değerlendirilerek, yeni bir öneri ortaya atılabilecektir. Bu çalışma ulusal literatüre, konuyla ilgilenen araştırmacılara ve kamu yöneticilerine yeni düşünceler oluşturması bakımından önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 358
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini