Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 63
 İndirme 7
Comprehensive Model Of Intercultural Competence: Theoretical Substantiation
2020
Dergi:  
Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika
Yazar:  
Özet:

The paper presents theoretical substantiation and development of the authors’ comprehensive model of intercultural competence (ICC), based on the analysis and generalization of empirical models of intercultural interaction existing in Western and Russian science. The model is based on 9 constructs: intercultural stability/sustainability, intercultural flexibility, intercultural openness, intercultural interest, absence of ethnocentrism, cultural sensitivity, intercultural empathy, management of intercultural relations, and tolerance to intercultural uncertainty. Those constructs are combined into three groups of characteristics: 1) intercultural traits; 2) attitudes and mentality features; 3) intercultural skills. Basic mechanisms by which the distinguished constructs of intercultural competence contribute to intercultural efficiency are substantiated - this is maintenance of an optimal level of sensitivity to uncertainty and an optimal level of anxiety in the process of intercultural communication. The role of each component of intercultural competence is shown. Constructs “Cultural Sensitivity”, “Intercultural Empathy”, “Management of Intercultural Relations”, “Tolerance to Intercultural Uncertainty”, and “Intercultural Flexibility” make a significant contribution to maintaining the optimal level of sensitivity to uncertainty and thereby contribute to increasing effectiveness of intercultural interaction. Such components of intercultural competence as “Intercultural Empathy”, “Intercultural Interest”, “Lack of Ethnocentrism”, “Intercultural Openness”, “Tolerance to Intercultural Uncertainty”, maintain the optimal level of anxiety, which contributes to the effectiveness of intercultural communication. It is emphasized that none of the components of the ICC is a universal predictor of the success of intercultural interaction, this effect being achieved only through an integrative combination with other ICC constructs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 875
Atıf : 199
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini