Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 123
 İndirme 41
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretim Programının Eleştirel Düşünme Becerileri Açısından İncelenmesi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2010 yılında uygulamaya konulan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programının eleştirel düşünme açısından incelemek ve değerlendirmektir. Günümüzde bilgi çeşitliliği ve miktarının çokluğu düşünmeyi ve özellikle de eleştirel düşünme becerilerini ön plana çıkarmıştır.  Bu çalışmada ilk olarak eleştirel düşünmenin farklı tanımları yapılarak önemi üzerinde durulmuştur. Daha sonra İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi (4-8 sınıflar) öğretim programında yer alan giriş, programın vizyonu, programın uygulanmasına ilişkin ilke ve açıklamalar, programın temel yaklaşımı, programın özellikleri ve geliştirilmesinde temel alınan ilkeler, programın yapısı, öğrenme-öğretme süreçleri ve öğretmenin rolü, vb. bölümlere eleştirel düşünmenin ne kadar yansıdığı incelenmiş ve tespit edilmiştir. Tespitler ve incelemeler yapılırken yurt içinde ve yurt dışında yer alan tezler, makaleler, kitaplar ve konu ile igili yapılmış çalışmalardan yararlanılmıştır. Eleştirel düşünmenin Türkiye’deki İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretim programına yansımasını incelemek için doküman incelemesi yöntemi kullanılmıştır. Sonuçta, eleştirel düşünme becerilerinin DKAB programın her safhasına yayıldığı, programda önemli bir yer teşkil ettiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation Of The Curriculum Of Religious Culture and Morality In Terms Of Critical Thinking Skills
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyse and evaluate the curriculum of religious culture and ethics which was put into practice in 2010 in primary schools in terms of critical thinking. Nowadays, the diversity of information and the amount of information has emphasized thinking and especially critical thinking skills. First, critical thinking has been emphasized by making different definitions in this study. Afterwards, the introduction, the vision of the program, the principles and explanations related to the implementation of the program, the basic approach of the program, the principles that are basic for the development of the program, structure of the program, learning-teaching processes and the role of the teacher were analysed in terms of critical thinking. As a result, it has been seen that critical thinking skills are spread to every stage of the program and it is an important place in the program.  Theses, articles, books and studies related to the subject in Turkey and abroad were used in making the determinations and examinations. Document analysis method was used to examine the reflection of critical teaching skills on primary education religious culture and morality currıculum in Turkey. As a result, it has been determined that critical thinking skills spread to every stage of the program and constitute an important place in the program.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.549
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini