Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 108
 İndirme 38
Mezhepsel Çoğulculuk Bağlamında Din Eğitimi ve Öğretimini Yeniden Yapılandırmak Mümkün Mü
2018
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ülkemizin mezhepsel çoğulculuk gerçeğini göz önünde bulundurarak genel anlamda “Din Eğitimi ve Öğretimi” özelinde ise “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” ders müfredatının yeniden yapılandırılmasının imkânını ortaya koymaktır. İslam dininin anlaşılması noktasında toplum tabakalarında birçok farklı anlayış ve yorumların geliştirildiği bilinmektedir. Gerek itikadi gerekse ameli boyutta ortaya çıkan farklı dini gruplar veya dini anlayışların varlığı, Türkiye?deki din eğitimi ve öğretiminde veya daha özel anlamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde temsil edilme sorununu da beraberinde getirmektedir. Temsiliyet sorunun ortadan kaldırılması noktasında nelerin yapılabileceği konusu araştırmamızda tartışılmıştır. Araştırmamızın verileri literatür metodu kullanılarak elde edilmiştir. Din eğitimi ve öğretiminin temel amaçlarından birisi toplumdaki farklı dinî anlayış ve yaşayışların sosyal bir olgu olduğu bilincine varılması ve başkalarının inanç ve yaşayışlarına hoşgörü ile yaklaşılmasının sağlanmasıdır. Eşitlik prensibinden hareketle farklı din anlayışlarına “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” ders müfredatında yer verilmesi, tanıtılması ötekileştirici, ayrıştırıcılıktan ziyade hoşgörü ve saygı temelinde birleştirici olmasının sağlanmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 30
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini