Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 76
 İndirme 44
Kurumsal İletişim Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarının Sosyal Medya Kullanımları: Üniversitelerin Youtube Kanallarını Kullanımları Üzerine Bir İnceleme
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Halkla ilişkilerde son dönemde yaşanan paradigma değişimi, halkla ilişkilerin paydaşlarla ilişkilere ve çevresel uyuma odaklanan yeni bir anlayışa geçiş yaptığını göstermektedir. Karşılıklı güven ve desteğin tesis edilmesini hedefleyen yeni yaklaşım için sosyal medyanın iki yönlü ve etkileşimli bir iletişim fırsatı sunduğu görülmektedir. Bu açıdan örgütler ve paydaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilip sürdürülmesi yolunda stratejik bir öneme sahip olan sosyal medyanın, örgütler tarafından ne ölçüde kullanıldığı aydınlatılması gereken soru işareti oluşturmaktadır. Kamu, özel kuruluşların veya sivil toplum örgütlerinin sosyal medya araçlarını kullanma amaç ve biçimlerinin anlaşılması konuya ışık tutması bakımından önem taşımaktadır. Bu çalışma önemli bir çoğunluğu Z kuşağından oluşan, internet ve sosyal medya kullanımı oldukça yoğun olan gençleri eğiten yükseköğretim kurumlarının kurumsal iletişim aracı olarak sosyal medyayı, özelde YouTube'u nasıl kullandıklarını tespit etmeyi amaçlamıştır. Bunun için öncelikle üniversitelerin YouTube kanalları ile ilgili katılım tarihleri, takipçi, paylaşım ve izlenme sayılarına yönelik betimleyici veriler sunulmuş, ardından URAP listesinin ilk sıralarından YouTube kanalına sahip 20 üniversitenin bir yıllık dönemdeki video paylaşımları içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir. Sonuç olarak üniversitelerin ağırlıklı olarak tanıtıma yönelik paylaşımlarda bulundukları, Türkçe bilmeyen paydaşlara yönelik özgün dil desteklerini az oranda sundukları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 8.914
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini