Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 99
 İndirme 48
Türkiye’de Sağlık Hizmetlerinde Sosyal Medya Kullanımı: Kamu Hastaneleri Örneği
2018
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya kurum/kuruluşların paydaşlarıyla iletişim kurma olanağı sunması nedeniyle önemli kanallar arasında yerini almaktadır. Günümüzde kurum/kuruluşlar kurumsal duyurularını sosyal medya üzerinden yapmakta ve eş-zamanlı geri bildirim alabilmektedirler. Bu da sosyal medyanın zaman ve mekan farkını ortadan kaldırdığının bir göstergesidir. Bu çalışmada Türkiye’deki kamu hastanelerinin sosyal medya hesapları incelenerek yetersizliklerin saptanmasıyla birlikte gerekli çözüm önerileri sunulmaktadır. Bu çalışma 10 Nisan – 15 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılmıştır. Nicel türde betimsel tarama araştırması olan bu araştırma kapsamında Türkiye’de hizmet veren tüm kamu hastanelerinin sosyal medya kullanım alışkanlıkları incelenmiştir. Türkiye’de hizmet veren tüm kamu hastanelerinin (n=713) sadece % 15.4’ünün (n=110) twitter hesabı olduğu saptanmıştır. Hastanelerin % 25.5’inin (n=182) facebook hesabı olduğu belirlenmiştir. Hastanelerin youtube kanalına sahip olma durumuna bakıldığında kamu hastanelerinin sadece % 2.0’ının (n=14) youtube kanalına sahip olduğu saptanmıştır. Kamu hastanelerinin facebook paylaşımları incelendiğinde paylaşımların çoğunluğunun kurumsal içerikli haberlerden, twitter paylaşımlarının ise sağlık ile ilgili bilgilendirici haberlerden oluştuğu görülmektedir. Dolayısıyla facebook daha çok kurumsal tanıtım amaçlı bir kanal olarak kullanılırken, twitterın ise sağlık ile ilgili bilinç oluşturmaya yönelik kullanıldığı sonucu ortaya çıkmaktadır. Araştırmada elde edilen sonuçlar ışığında Türkiye genelindeki tüm kamu hastanelerinin sosyal medya kullanımını geliştirmeleri önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher