Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Bukkal Bölgede Pleomorfik Adenoma: Bir Olgu Sunumu
2009
Dergi:  
Cumhuriyet Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Introduction: Pleomorphic adenoma is most common tumor (%50) of the major and minor salivary glands. Seventy percent of the tumors of the minor salivary glands are pleomorphic adenomas, and the most common intraoral site is the palate, followed by the upper lip and buccal mucosa. The tumor is usually solitary and presents as a slow growing, painless, firm single nodular mass. Case report: A 56 -year-old female with a painless buccal mass that slowly increased in size was referred Department of Oral and Maxillofacial Surgery of Dentistry Faculty of Gazi University. Clinic examination and radiographic evaluation was determined painless, firm and extraoral expansive mass in the right buccal region. Lesion was enucleationed with its capsule. Histologic analysis confirmed the diagnosis of pleomorphic adenoma with no carcinomatous foci. The 24-month follow up showed good healing of the buccal mucosa. Conclusion: Through the present case report and review literatures, it is suggested that the minor salivary gland tumors are characterized by the higher incidence benign tumors, especially of pleomorphic adenoma. ÖZET Giriş: Pleomorfik adenoma majör ve minör tükürük bezlerininyaygın (%50) görülen tümörüdür. Minör tükürük bezi tümörlerinin %70’ini pleomorfik adenomalar oluşturur vesık görülen intraoral bölge palatinaldir, üst dudak ve bukkal mukoza bu sıralamayı takip eder. Bu tümör genellikle tek taraflı ve yavaş büyüme gösteren, ağrısız, katı kitle şeklindedir. Olgu: 56 yaşındaki bayan hasta bukkal bölgede büyüklüğü yavaşça artan ağrısız bir kitle ile Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim dalına başvurmuştur. Yapılan klinik ve radyolojik muayenede sağ bukkal bölgede; palpasyonda ağrısız, sert ve ekstraoral ekspansif kitle tespit edilmiştir. Lezyon kapsülüyle birlikte enükle edilmiştir. Histolojik tetkikler, karsinomatöz odaksız pleomorfik adenoma teşhisini doğrulamıştır. 24 aylık takipte bukkal mukoza iyi bir iyileşme göstermiştir. Tartışma: Sunulan olguda ve gözden geçirilen literatürler de minör tükürük bezi tümörlerinin, özellikle pleomorfik adenomanın daha yüksek benign tümör insidansıyla karakterize olduğunu desteklemektedir. Anahtar kelimeler: Tükürük bezi tümörleri, pleomorfik adenoma, bukkal bölge

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 333
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini