Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 98
 İndirme 51
İnsan Kaynakları Departmanının İşyerinde Mobbingi Azaltmaya ve Engellemeye Yönelik Uyguladığı Stratejiler: Çalışanlar Üzerine Yapılan Bir Araştırma
2017
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mobbing; iş hayatında bir kişiye veya bir gruba yönelik düşmanca tavırları içeren yıldırma, sindirme, bastırma, dışlama gibi tutumlar ve davranışlar olarak tanımlanmaktadır. Psikolojik taciz, kamu ve özel sektörde çalışanları işten yıldırmaya çalışan bir psikoloji oluşturmaya yönelik her türlü davranışı içermektedir. Fiziksel olabileceği gibi duygusal saldırı olarak da nitelendirilebilen mobbing, saldırıya hedef olan kişi üzerinde psikolojik bir baskı yaratarak, çalışanı, sürekli ve ısrarcı saldırılarla işten soğutmaya ve ayırmaya çalışmaktadır. Bu çalışmanın amacı, mobbingin nedenlerini, çalışanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ve mobbing ile mücadele yöntemlerini ortaya koymaktır. Çalışma kapsamında mobbing kavramını ve çalışanların mobbing davranışlarına maruz kalma durumlarını değerlendirmek üzere Türkiye’de bilişim sektöründe ampirik bir araştırma yapılarak araştırma kapsamında 120 kişiye anket uygulanmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Aiello, Deitinger, Nardella ve Bonafede (2008) tarafından geliştirilen Laleoğlu, A., ve Özmete, E. (2013) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Mobbing Ölçeği (Vol. Mob. Scale) kullanılarak sonuçlar SPSS-24’de yorumlanmıştır. Bu çalışmada, öncelikle mobbinge genel bir teorik çerçeve oluşturulduktan sonra, insan kaynakları departmanının mobbing ile mücadelede işletme içindeki rolü ve önemi açıklanarak, işyerinde psikolojik taciz üzerine yapılan araştırmanın sonuçlarına ve iş yerinde mobbingi azaltmaya ve engellemeye yönelik önerilere yer verilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 767
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini