Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 62
 İndirme 24
İş Hayatında Mobbing ve Mobbingle Başa Çıkma Yolları
2020
Dergi:  
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mobbing, hedef alınan birey ya da bireylere yönelik sistematik bir şekilde uygulanan, yıldırma, yalnızlaştırma, pasifize etme ve işten uzak bırakmaya yönelik kapsamlı davranışlardır. Bu davranışlar, mağdurların kişilik değerlerine, ahlaki değerlerine, mesleki durumlarına, aile yapısına, sosyal ilişkilerine ve sağlıklarına zarar veren olumsuz tutum ve davranışlar bütünüdür. Süreç içerisinde mobbingin etkileri sadece kişiler üzerinde değil, örgütler üzerinde de görülmeye başlanmıştır. Örgütler üzerinde görülen mobbing etkileri bütün toplumu ilgilendiren bir olgu haline gelmesine sebep olur. İşyerlerinde uygulanan psikolojik taciz (mobbing) terimi, işyerlerinde çalışmakta olan insanlara yönelik, düşmanca, tehditkâr ve etik olmayan davranış biçimlerini tanımlamak için kullanılmaktadır. İşyerlerinde uygulanan psikolojik taciz, baskı, çatışma, şiddet, yalnızlaştırma ve yıldırma unsurlarıyla beraber bireyin işyerlerinden uzaklaştırılmasını hedef ve amaç belirleyen, bu sebeple çok sayıda eylem ve ifadeyi içerisine alan sistematik bir süreçtir. Şiddet ve çatışma, hangi şekillerde olursa olsun insanlara vermiş olduğu zararlar açısından kabul edilmesi mümkün olmayan bir olgudur. Genel anlamda fiziksel şiddetlerin yarattığı sonuçlardan ve onu uygulayan kişilerden bahsedilse de psikolojik tacizin insanlarda yarattığı hasarlar en az onun kadar konuşulmaya, nitelendirilmeye ve tartışılmaya değerdir. Öncelikle iş hayatında yaşanan ve çalışanların özel hayatlarını ve çalışma hayatlarını etkileyen psikolojik taciz (mobbing) çok önemli bir örgütsel problem olarak kabul edilmektedir. Bu yönüyle İş hayatındaki en gizli tehlike ve risklerden birisi haline gelen mobbing, günümüzde hem kamu hem de özel sektörlerde sıklıkla karşılaşılan önemli bir konu olarak dikkat çekmektedir. Bu çalışmanın amacı mobbing ile ilgili araştırmalara fayda sağlamak ve mobbing'in tam olarak ne olduğunu açıklayarak mobbing süreci hakkında bilgi vermektir. Bu doğrultuda çalışmada, mobbinge sebep olan etkenler anlatılmış, mobbingin sonuçlarına değinilmiş ve mobbingle başa çıkabilme yollarından bahsedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

How To Deal With Mobbing and Mobbing In Business
2020
Yazar:  
Özet:

Mobbing is a comprehensive behavior that is systematically applied to targeted individuals or individuals, aimed at blurring, isolating, passivizing and leaving away from work. These behaviors are a set of negative attitudes and behaviors that harm victims’ personal values, moral values, professional conditions, family structure, social relationships and health. In the process, the effects of the harassment began to be seen not only on individuals, but also on organizations. Mobbing effects on organizations make it a phenomenon of interest to the whole society. The term psychological harassment (mobbing) is used to define the forms of hostile, threatening and unethical behavior towards people working in the workplace. It is a systematic process that, along with the psychological harassment, pressure, conflict, violence, isolation and blurring elements applied in the workplace, determines the goal and purpose of the removal of the individual from the workplace, and therefore involves a lot of actions and expressions. Violence and conflict are a phenomenon that is unacceptable in terms of the damage it has caused to people in any form. Generally speaking of the consequences of physical violence and those who practice it, the harm that psychological harassment causes in humans is worth at least as much to be discussed, qualified and discussed. Mobbing (mobbing) which affects the private and working lives of employees in the workplace is considered to be a very important organizational problem. Mobbing, which has become one of the most secret dangers and risks in the business life, is a major issue that is often encountered in both the public and private sectors today. The aim of this study is to benefit from the research on harassment and to provide information about the harassment process by explaining exactly what harassment is. In this direction, the study has described the factors that cause the harassment, referred to the consequences of the harassment and discussed the ways to cope with the harassment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 602
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini