Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Yüksek Karbonlu Sinterlenmiş Çeliklerin Darbe Tokluklarına Küreselleştirme Isıl İşlemlerinin Etkisinin İncelenmesi
2015
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüksek karbonlu toz metalurjisi çeliklere iki farklı yöntemle küreselleştirme ısıl işlemleri uygulanmıştır. Bu amaçla, NC100.24 saf demir tozlarına ağırlıkça % 0,9 doğal grafit ilave edilmiş ve ASTM E-23 standardına uygun ölçüde bir kalıpta oda sıcaklığında 5x10x55 mm3 boyutunda 700 MPa basınçta sıkıştırılmış ve daha sonra koruyucu gaz atmosferi altında 1180 °C’de sinterlenmişlerdir. İlk olarak, lamelli sementit fazlarının küreselleştirme işlemi sinterlenmiş parçalarda Ac1 ötektoid sıcaklığının altında 705 °C’de 5 saat süreyle uygulanmıştır. İkinci küreselleştirme yönteminde ise sinterlenmiş numuneler öncelikle 850 °C’de 6 dk östenitlenmiş ardından mikroyapıda tamamen martenzitik yapı sağlamak amacıyla oda sıcaklığındaki su ortamında su verilmiştir. Martenzitik yapıya sahip numunelerde ince küresel sementit dağılımı sağlamak için, numuneler 505 °C ve 705 °C’de 5 saat sürede ayrı ayrı tavlanmışlardır. Bu küreselleştirme işlemleri sonunda sertlik ve tokluk arasında doğrudan bir ilişki olmadığı, ancak tokluğun mikroyapıdaki sementit dağılımı ve morfolojisi ile daha ilişkili olduğu anlaşılmıştır. Sertlik ve tokluk bakımından mertenzitik yapıdan küreselleştirilen numunelerin özelliklerinin klasik küreselleştirme yöntemine göre daha üstün gerçekleşmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Özet:

Spheroidization heat treatments by two different routes were performed on the high carbon powder metallurgy steels. For this purpose, 0.9 % in wt. natural graphite was admixed to NC100.24 pure iron powder and compacted in 5x10x55 mm3 size under 700 MPa pressure at room temperature in a die congruent with ASTM E-23 standard and then sintered at 1180 °C under protective gas atmosphere. Firstly, spheroidization proces of lamellae cementite phases was practiced at 705 °C for 5 hours below Ac1 eutectiod temperature in the sintered parts. In the second sphreoidization route, the sintered specimens were firstly austenisated at 850 °C for 6 min and then immediately quenched in water medium at room temperature to obtain fully martenzitic structure in the microstructure. Then, to produce fine spherical cementite dispersion in the specimens having martenzitic structure, the specimens were annealed at 505 °C and 705 °C temperatures for 5 hours separately. At the end of these spheroidization treatments, it was understood that there wasn’t a direct relation between hardness and impact toughness however, the toughness was more related to morphology and dispersion of cementite in the microstructure. In terms of hardness and impact toughness, properties of specimens spheroidizated from martenzitic structure were higher in comparison to classical spheroidization route

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.653
Atıf : 4.300
Politeknik Dergisi