Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 92
 İndirme 40
Bireysel Emeklilik Sistemini Tercih Etmede Etkili Olan Faktörlerin Araştırılması: Erzurum İli Örneği
2019
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sosyal güvenlikte yeni yaklaşım olan bireysel emeklilik sistemi algısını ölçmektir. Kolayda örnekleme yöntemi ile seçilen 665 kişiye bireysel emeklilik sistemini tercih etmeyi isteyip istemedikleri sorulmuştur. Katılımcıların %46.8’inin BES’i tercih ettiği tespit edilmiştir. Daha sonra bu tercihte etkili olabilecek demografik ve sosyo-ekonomik faktörler irdelenmiştir. Yapılan ki-kare bağımsızlık testleri neticesinde bireysel emeklilik sistemi tercihi üzerinde etkili olabilecek değişkenlerle ikili lojistik regresyon modeli kurulmuş ve kurulan modelin istatistiki bakımdan anlamlı olduğu tespit edilmiştir. Kurulan ikili lojistik regresyon modeli sonuçlarına göre %5 önem seviyesinde bireylerin yaşları (1), aylık tasarruf miktarları (2), bireysel emeklilik sisteminde kalma fikri (3), bireysel emeklilik fonunca yapılan kesintiler bilip bilmemesi (4), bireysel emeklilik fonunda biriken tutarı bilip bilmemesi (5), ev alma düşüncesi (6), birikimlerini kendi işine yatırım yapma düşüncesi (7), kişisel geleceğini güvence altına alma fikri (8) bireysel emeklilik sistemi tercihini etkileyen hususlardır. İkili lojistik regresyon modeli sonuçlarına göre bireysel emeklilik sigortası yaptırma fikri (9) ve araba alma düşüncesi (10) %10 önem seviyesinde bireysel emeklilik sitemini tercih etmede etkilidir. 

Anahtar Kelimeler:

Research Of Factors That Do Not Prefer The Individual Pension System: Examples Of Erzurum
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to measure the perception of the individual pension system, which is a new approach to social security. The 665 people who were selected by the easy sample method were asked whether they wanted to prefer the individual pension system. It was found that 46.8% of participants prefered the BES. The demographic and socio-economic factors that could be influenced by this preference were later addressed. As a result of the quarterly independence tests, a dual logistics regression model has been established with variables that can affect the preference of the individual pension system and the established model has been statically meaningful. According to the results of the established dual logistics regression model, the age of individuals at the 5 % level of importance (1), the monthly savings (2), the idea of staying in the individual pension system (3), whether or not the cuts made by the individual pension fund (4), whether or not the amount accumulated in the individual pension fund (5), the idea of housing (6), the idea of investing their savings in their own business (7), the idea of ensuring their personal future (8) are the factors that affect the preference of the individual pension system. According to the results of the dual logistics regression model, the idea of making individual retirement insurance (9) and the idea of buying a car (10) are effective in preferring the individual retirement site at a 10% level of importance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 187
Atıf : 1.355
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini