Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 29
[birinci Sınıf Öğretmenlerinin İlköğretim Uyum ve Hazinlik Programına İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi]
2015
Dergi:  
Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okul öncesinden veya evden ilkokula geçiş öğrencilerin eğitim serüvenindeki ilk ve en önemli aşaması olarak görülebilir. Çocuklar artık alışkın oldukları çevreden çıkıp formal bir eğitim ortamına transfer olmaktadırlar. Bir ev veya eğitim ortamından okul ortamına aktarılmak alanyazında ‚geçiş‛ veya ‚transfer‛ olarak ifade edilmektedir. Bu çalışmada ‚geçiş‛ kelimesi okul öncesinden ilköğretime doğru geçilen aşama olarak kullanılmıştır. Bu çalışmanın amacı evden veya okul öncesinden ilköğretime geçiş yapan öğrencilere uygulanan Uyum ve Hazırlık Programını öğretmen görüşlerine göre incelemektir. Aile veya okul öncesi eğitimde beraber olduğu arkadaş çevresinden farklı bir eğitim ortamına giren çocuk yeni arkadaşlarına, yeni öğretmenine veya sınıf ortamına uyum sağlamada zorluk çekebilir. Yapılan araştırmalar çocukların okula geçişte yaşadıkları diğer problemlerin okul kurallarına uyma, rakamlar ve okuma-yazmaya geçişte yoğunlaştığını göstermektedir (Rimm-Kaufman, Pianta & Cox, 2000; Margetts, 2002). İlköğretim formal eğitim ortamının gerektirdiği kuralları da beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda okula uyum sağlamada öğrenciye yardımcı olacak sosyal beceriler; bağımsızlık, dil ve iletişim becerileri, sırada oturma becerisi, dinleme ve konsantrasyon olarak ifade edilmektedir (Dockett & Perry, 2004). Öğrencilerin bu becerilere sahip olması okul kurallarına uymada adaptasyonlarını kolaylaştıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 3.600
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini