Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
ENFLASYON VE GELİR DAĞILIMI ARASINDAKİ NEDENSELLİK İLİŞKİSİ: GELİŞMEKTE OLAN OECD ÜLKELERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2022
Dergi:  
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelir eşitsizliği insanların gündelik hayatını önemli ölçüde sosyo-ekonomik açıdan etkilemektedir. Bu nedenle, hangi faktörlerin gelir dağılımını etkilediğini bilmek, söz konusu eşitsizliği gidermek anlamında önem taşımaktadır. Literatürde gelir dağılımını etkileyen başlıca faktör olarak enflasyon oranları gösterilmektedir. Bu çalışmada gelişmekte olan 8 OECD ülkesinin 2007-2019 dönemini kapsayan yıllık verilerini kullanarak enflasyon ve gelir dağılımı arasındaki nedensellik ilişkisi Dumitrescu-Hurlin panel nedensellik testi ile araştırılmıştır. Sonuç olarak ele alınan ülke grubu için hem enflasyon oranlarından gelir dağılımına doğru hem de gelir dağılımından enflasyon oranlarına doğru herhangi bir nedensellik ilişkisine rastlanmamıştır. Diğer bir ifade ile analize dâhil edilen ülkelerde enflasyon oranları gelir eşitsizliğinin sebebi olmadığı gibi gelir eşitsizliği de enflasyonun sebebi değildir.

Anahtar Kelimeler:

Causali̇ty Relati̇onshi̇p Between Inflati̇on and Income Di̇stri̇buti̇on: A Study On Developi̇ng Oecd Countri̇es
2022
Yazar:  
Özet:

Income inequality has a significant socio-economic impact on people's daily life. For this reason, knowing which factors affect income distribution is important in terms of eliminating the inequality. In the literature, it is argued that the main factor affecting income distribution is inflation. In this research, the causality relationship between inflation and income distribution is investigated with the Dumitrescu-Hurlin panel causality test, using the annual data of 8 developing OECD countries covering the period 2007-2019. As a result, no any causality relationship is found for the country group considered, both from inflation rates to income distribution, and from income distribution to inflation rates. In other words, inflation rates are not the cause of income inequality in the countries included in the analysis, and vice versa

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 408
Atıf : 1.474
2023 Impact/Etki : 0.257
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi