Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 91
 İndirme 62
İlkokul ve Ortaokulda Görev Yapan Öğretmenlerin Mobbing (yıldırma) Yaşamaya İlişkin Algıları
2017
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ilkokul ve ortaokullarda görev yapan öğretmenlerin mobbing (yıldırma) yaşamaya ilişkin algılarını incelemektir. Araştırmada, ilkokul ve ortaokullarda görev yapan öğretmenlerin mobbing (yıldırma) yaşama algıları, cinsiyet, medeni hal, görev yaptıkları eğitim kurumu ve kıdem değişkenlerine anlamlı bir farkın olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini 2016-2017 öğretim yılında Diyarbakır İli Silvan ilçe merkezinde bulunan 11 ilkokul (199 sınıf öğretmeni) ve 13 ortaokulda (269 branş öğretmeni) görev yapan toplam 468 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada örneklem alma yoluna gidilmemiştir. Veri toplama aracı olarak Einarsen ve Raknes’in (1997)  geliştirdiği [Negative Acts Questionnaire (NAQ)] ve Cemaloğlu (2007) Türkçe’ye uyarladığı “Olumsuz Davranış Soruları Ölçeğinden” yararlanılmıştır.  Verilerin çözümlenmesi SPSS 21 istatistik paket programında yapılmıştır. Öğretmenlerin kişisel bilgilerinde frekans ve yüzde kullanılmış, öğretmen görüşleri arasındaki anlamlı farkın saptanmasında ise t-testi ve Anova testi kullanılmıştır. Araştırma hipotezleri.05 anlamlılık düzeyinde test edilmiştir.  Araştırma sonucunda, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin algılarına göre, öğretmenler mobbing'in (yıldırmanın) görev ve sosyal ilişkiler alt boyutundaki davranışlara maruz kalma sıklığı “düşük düzeyde” olduğu belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, öğretmenlerin maruz kaldıkları yıldırma davranışlarına cinsiyet, medeni  hal, görev yapılan eğitim kademesi  ve kıdem değişkenine göre anlamlı bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

Perceptions Of Teachers Working In Primary School and Secondary School To Experience Mobbing Years
2017
Yazar:  
Özet:

the purpose of this research is to examine the perceptions of teaching teachers in primary schools and secondary schools to experience mobbing years. the perceptions of the teachers working in primary schools and secondary schools in mobbing years have been investigated whether there is a meaningful difference in educational institutions and senior variables in the research that the stage of research was used in 20162017 teaching in the diarbakır ili silvan district center, 11 primary school 199 classroom teachers and 13 secondary schools 269 teachers were used in the secondary school study of 468 teachers in the secondary school, as a result of research and a significant study of the study of the research of the secondary education of the study of the study was used in the study of the study of the study of the secondary education of the study of the study of the secondary school in the study of the study of the study of the study of the study of the study of the secondary school, and the study of the study of the secondary school in the study of the study of the study of the secondary education of the study of the study of the study of the secondary school, and the secondary education of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the secondary education of the

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 187
Atıf : 1.355
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini