Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 20
Charles Taylor’ın Eylem Felsefesi Bağlamında Muhammed İkbal’in Eylem Teorisinin İnşası
2018
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Bu makale Muhammed İkbal’in eylem kavramına ilişkin görüşlerini Charles Taylor’ın eylem felsefesi bağlamında ve ışığında felsefi olarak incelenmesini sunmakta ve İkbal’in kendi eylem teorisini inşa etmeyi amaçlamaktadır. İkbal eylem kavramını felsefesinin merkezi meselelerinden biri olarak ortaya koymasına rağmen bu kavram İkbal araştırmacıları tarafından yeterince ilgi görmemiştir. Eylem kavramı aynı zamanda yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren modern felsefenin de ilgi gören meselelerinden biri haline gelmiştir. Fakat bu modern felsefi alan mevcut haliyle batılı olmayan filozofların muhtemel katkılarını görmezden gelip batı düşüncesi merkezli bir yaklaşım sergilemektedir. Bu çalışma ile literatüre üç şekilde katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Birincisi, Müslüman bir filozofun eylem kavramına ilişkin görüşlerini ortaya koymak suretiyle çağdaş eylem felsefesinin tartışmalarına İslami bir bakış açısıyla katkıda bulunmak; ikincisi, İkbal’in hak ettiği ilgiyi görmemiş bir kavramını felsefi bağlamda incelemek suretiyle İkbal çalışmalarına katkıda bulunmak ve üçüncü olarak da, daha önce müstakil bir çalışmada bir arada ele alınmamış bu iki filozofun görüşlerini karşılaştırmak ve aralarında bir diyalog geliştirmek suretiyle karşılaştırmalı felsefe literatürüne katkıda bulunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Charles Taylor's Theory of Action by Muhammad Iqbal
2018
Yazar:  
Özet:

This article presents the views of Muhammad Iqbal on the concept of action to be studied by Charles Taylor in the context and light of the action philosophy and aims to build his own theory of action. Although Iqbal presented the concept of action as one of the central issues of the philosophy, this concept was not interested enough by Iqbal researchers. The concept of action has also become one of the topics of interest in modern philosophy since the second half of the twentieth century. But this modern philosophical field ignores the potential contributions of non-Western philosophers to the present state and shows a Western thought-centered approach. This study is aimed at contributing to literature in three ways. First, to contribute from an Islamic point of view to the discussions of contemporary action philosophy by exposing their views on the concept of action of a Muslim philosopher; second, to contribute to the work of the Islamic philosophy by examining a concept that does not deserve the interest of the Islamic philosopher in a philosophical context; and third, to contribute to the comparative philosophy by comparing the views of these two philosophers that have not previously been discussed together in a particular study and by developing a dialogue between them.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






2019






Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 853
Beytulhikme An International Journal of Philosophy