Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 387
 İndirme 98
 Sesli Dinleme 1
Taylor Kuralı’nın Geçerliliği Üzerine Bir Analiz: Türkiye Uygulaması
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Metinleri
Yazar:  
Özet:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2006 yılından beri fiyat istikrarını sağlamak amacıyla açık enflasyon hedeflemesi rejimini kullanmaktadır. Taylor Kuralı, politika yapıcılara dolayısıyla da enflasyon hedeflemesi rejimini benimseyen Merkez Bankaları’na önemli bilgiler vermektedir. Bu çalışmanın temel amacı Taylor Kuralı’nın 2006:1-2018:6 dönemleri arasında Türkiye ekonomisi için geçerliliğinin tespit edilmesidir. En küçük kareler (EKK) yönteminin uygulandığı analiz sonuçlarına göre politika faiz oranının; enflasyon oranı, çıktı açığını ve döviz kuruna anlamlı tepkiler verdiği görülmüştür. Bu bağlamda üretim açığı, enflasyon açığı ve faiz oranına pozitif tepki vermektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Taylor Kurali’nin Gecerli̇li̇gi̇ Uzeri̇ne Bi̇r Anali̇z: Turki̇ye Uygulamasi
2019
Yazar:  
Özet:

The Central Bank of the Republic of Turkey has since 2006 used the open inflation targeting regime to ensure price stability. The Taylor Rule provides important information to the Central Banks that are adopting the inflation targeting regime because of the policy makers. The main objective of this study is to determine the validity of the Taylor Rule for the Turkish economy between the periods 2006:1-2018:6. According to the analysis of the method of the smallest quarters (ECK), the policy interest rate, inflation rate, output gap and exchange rate have been shown to give meaningful reactions. In this context, the production gap, the inflation gap and the interest rate are a positive response.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal Bilimler Metinleri

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 583
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini