Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 39
 İndirme 22
Metafor İle Markalari Yonetmek
2017
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Her gün binlerce reklam ile karşılaşan tüketicilerin markalar söz konusu olduğunda; zihinlerindeki kavramsal yapılarının sınırlarını aşmak, marka yöneticileri ve reklamcıların beklentisi ve elde etmek istediği sonuçtur. Reklamdaki metaforun gönderdiği mesajların, tüketicilerin deneyimlerinin üzerine eklenerek yepyeni kavramlar üretilecek ve bu sayede tüketicilerin markalara karşı olan bakış açısı üzerine bir anlam daha yüklenecektir. Bu çerçeveden bakıldığında bu çalışmanın amacı; markaların rekabet avantajı sağlayabilmeleri için reklamlarında kullandıkları metafor içerikli söylem veya metafor içeren görsellerin var oldukları her alanda markalara katkı sağlayacağının düşünülmesidir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak yapılan Kırmızı Reklam Ödülleri’nde en önemli ödül olan “Kırmızı” ödülünü alan reklamlardaki metaforlar incelenmiştir. Sonuç olarak; ödül alan tüm reklamlarda metaforik dil veya metaforik görsel kullanıldığı kanıtlanmıştır. Ayrıca metaforların markalar tarafından yaygın kullanımına ilişkin ödüllü reklamlar ele alınarak metafor kullanımının yaygınlığı konusunda da dolaylı olarak kanıtlar sunulmuştur. Bu sonuçtan yola çıkılarak markaların tüketicilerin zihinsel süreçlerine dâhil olmaları veya tüketici zihinsel süreçlerini yönetebilmeleri adına öneriler sunulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
2017
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
2007












Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 206
Atıf : 1.042
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini