Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 118
 İndirme 64
Ortaokul 7. Sinif Matemati̇k Dersi̇nde Kuantum Ogrenme Modeli̇ni̇n Ogrenci̇leri̇n Bi̇li̇s Otesi̇ Ogrenme Strateji̇leri̇ne ve Problem Cozme Beceri̇leri̇ne Etki̇si̇
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, ortaokul 7. sınıf matematik dersinde kuantum öğrenme modelinin öğrencilerin biliş ötesi öğrenme stratejilerine ve problem çözme becerilerine etkisini belirlemektir. Araştırma, Siirt ili merkeze bağlı bir devlet okulunun A ve B sınıflarında okuyan toplam 48 7. sınıf öğrencisiyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, nicel ve nitel araştırma desenlerinin birlikte ele alındığı karma yöntem kullanılmıştır. Araştırmanın veri toplama aracı, araştırmacılar tarafından geliştirilen problem çözme becerisi testi,  yarı yapılandırılmış görüşme formu ve Gürcan (2004) tarafından geliştirilen “Biliş Ötesi Öğrenme Stratejileri Ölçeği”dir. Verilerin analizinde Mann Whitney U-Testi ve Wilcoxon İşaretli Sıralar Testi,  betimsel ve içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonunda kuantum öğrenme modelinin uygulandığı deney grubundaki öğrencilerin biliş ötesi öğrenme stratejileri ve problem çözme becerilerinin kontrol grubundaki öğrencilere göre anlamlı düzeyde daha yüksek olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Ortaokul 7. Sinif Matemati̇k Dersi̇nde Kuantum Ogrenme Modeli̇ni̇n Ogrenci̇leri̇n Bi̇li̇s Otesi̇ Ogrenme Strateji̇leri̇ne ve Problem Cozme Beceri̇leri̇ne Etki̇si̇
2019
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to determine the impact of the quantum learning model on the students' cross-cognitive learning strategies and problem-solving skills in the middle school 7th class math course. The study was conducted with a total of 48 7th-class students studying in A and B classes of a state school associated with Siirt. In the research, the karma method has been used in which quantitative and qualitative research patterns are addressed together. The research’s data collection tool is the problem-solving skills test developed by researchers, the semi-configured conversation form and the “External Learning Strategies Scale” developed by Gürcan (2004). In the analysis of the data, Mann Whitney U-Test and Wilcoxon Signed sequence test, imaging and content analysis methods were used. At the end of the study, the experimental group where the quantum learning model was applied found that students in the cross-cognitive learning strategies and problem-solving skills were significantly higher than students in the control group.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.632
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi