Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 15
 İndirme 7
Ortaokul Ogretmenlerinin Acil Uzaktan Egitim Surecinde Karsilastiklari İnsan İliskileri Sorunlari
2022
Dergi:  
e-Kafkas Journal of Educational Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, pandemi nedeniyle uygulanan acil uzaktan eğitim sürecinde ortaokul öğretmenlerinin okul toplumunun üyeleri (öğrenciler, veliler, diğer öğretmenler, okul yöneticileri) ile yaşadıkları insan ilişkileri sorunlarını, bu sorunların nedenlerini ve çözüm önerilerini incelemektir. Nitel araştırma yaklaşımıyla desenlenen araştırmada olgubilim yöntemi kullanılmıştır. Katılımcılar, maksimum çeşitlilik örnekleme yöntemi ile belirlenmiş farklı dallardaki 35 ortaokul öğretmeninden oluşmaktadır. Görüşme formu kullanılarak elde edilen veriler, içerik analizi tekniği ile çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda, katılımcıların okul toplumu üyeleri ile acil uzaktan eğitim sürecinde insan ilişkileri sorunları yaşadıkları görülmüştür. Bu süreçte katılımcılar, çoğunlukla öğrencileri ve velileri ile sorunlar yaşamıştır. Diğer öğretmenler ve okul yöneticileri ile yaşadıkları sorunlar ise daha azdır. Katılımcıların öğrencileriyle yaşadıkları sorunlar, derslerde öğrencilerle etkili iletişim kurulamaması, gerginlik yaşanması ve etkileşimin genel olarak azalmasıdır. Veli ile öğretmen arasındaki iletişimin kopuk olması ve çatışma, katılımcıların velilerle yaşadıkları insan ilişkileri sorunlarıdır. Katılımcılar, diğer öğretmenlerle derslerin planlanması ile ilgili sorunlar yaşarken; okul yöneticileriyle karar alma süreçlerine katılamamaktan kaynaklanan sorunlar yaşamışlardır. Katılımcılar, sorunların çoğunlukla öğrencilerin ve velilerin olumsuz tutum ve davranışlarından, velilerin görevlerini yapmamasından, maddi yetersizliklerden, teknolojik engellerden ve acil uzaktan eğitim sisteminin yapısından kaynaklandığını düşünmektedirler. Bu sorunların çözümü, büyük oranda ulusal ve okul ölçeğinde yapılması gereken düzenlemelere bağlıdır. Mevcut araştırma sonuçlarına göre sorunların çözümü için öğrencilerin ve öğretmenlerin derslere erişim olanakları geliştirilmeli, ölçme ve değerlendirme ve eğitim programları üzerinde düzenlemeler yapılmalı, öğrencilere ve öğretmenlere psikolojik destek sağlanmalı ve okul yönetim süreçleri iyileştirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Human Relations Problems Of Secondary School Teachers Faced During The Emergency Distance Learning Process
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the human relations problems of secondary school teachers with the members of the school community (students, parents, other teachers, school administrators) during the emergency distance education process applied due to the pandemic, the causes of these problems and solution proposals. The phenomenological method is a qualitative research method that is used in this study. The participants consisted of 35 secondary school teachers from different branches determined by the maximum diversity sampling method. The data obtained by using the interview form were analyzed by content analysis technique. As a result of the research, it was seen that the participants had human relations problems with the member of the school community during the emergency distance education process. In this process, the participants mostly had problems with their students and parents. The problems that they faced with other teachers and school administrators were less significant. The problems experienced by the participants with their students are the inability to communicate effectively with the students in the lessons, the tension and the general engagement. The lack of communication between the parents and the teacher and the conflict are the human relations problems that the participants experienced with the parents. While the participants had problems with the planning of the lessons with other teachers; they also had problems with school administrators due to not being able to participate in decision-making process. The participants think that the problems are mostly caused by the negative attitudes and behaviours of the students and parents, the parents’ failure to fulfil their duties, financial inadequacies, technological obstacles and the structure of the emergency distance education system. The solutions of these problems largely depend on the regulations that need to be administered at the national and school scale. According to the findings of the present study, students and teachers’ access to courses should be improved, adjustments should be made on measurement and evaluation and education programs, psychological support should be provided to students and teachers and school management processes should be improved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












e-Kafkas Journal of Educational Research

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.33
e-Kafkas Journal of Educational Research