Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 200
 İndirme 38
Yassıada’dan İmralı’ya Fatin Rüştü Zorlu
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türk diplomasi tarihinin en etkili simalarından birisi olan Fatin Rüştü Zorlu, 1954 genel seçimleriyle birlikte siyasete adım attı. 21. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 21. ve 22. Hükümet Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 1957 seçimlerinde de milletvekili seçilen Zorlu, 27 Mayıs darbesine kadar geçen süre zarfında 23. Hükümette Dışişleri Bakanlığı görevinde bulundu. Türkiye’nin dış politikada en sıkıntılı dönemlerinden birisinde bu görevi üstlenen Zorlu, özellikle Kıbrıs meselesinde başarılı bir politika yürüterek yurtdışında da adından çokça söz ettirdi. 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından tutuklanarak Yassıada mahkemelerinde yargılandı. Kararları ve yargılama sürecindeki uygulamaları halen daha tartışılmakta olan Yassıada Mahkemelerinin neticesinde, DP’nin önde gelen isimlerinden 14 kişi idama mahkûm edildi. Milli Birlik Komitesi sadece Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam cezalarını onayladı ve bu üçlü 16-17 Eylül tarihlerinde idam edildiler. Bu çalışmada Zorlu’nun itham edildiği suçlar ve ana hatlarıyla mahkeme süreci hakkında bilgi verilmeye çalışıldı. 

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 8.912
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini