Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
Afrika'nın Sömürgeleştirilme Sürecinde Berlin Konferansı (1884-1885) ve Afrika Basınına Yansımaları
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Sömürgecilik, tarihi süreç içerisinde farklı boyutları ile toplumları derinden etkilemiştir. Nitekim Afrika kıtası da sömürgecilik faaliyetleri açısından en dikkat çekici bölgelerden birisidir. Yeni ve Yakınçağlarda köle, altın ve baharat ticareti sömürgeci devletlerin Afrika’ya olan ilgisini artırmıştır. Bu ilgi zamanla Afrika’yı sömürgeci devletlerin rekabet alanı haline dönüştürmüştür. Bölgedeki rekabetin artması sonucunda sömürgeci devletler kıtadaki çatışmayı bir sisteme oturtma ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu amaçla 15 Kasım 1884-26 Şubat 1885 tarihleri arasında Berlin’de bir konferans toplanmıştır. Konferansta kabul edilen prensipler doğrultusunda Afrika’nın Batılı devletler tarafından paylaşılması ve fiilen işgalinin önü açılmış, “sözlü işgal” yerini “fiili işgale” bırakmıştır. Böylelikle Berlin Konferansı’nda Afrika’nın sömürgeleştirilme süreci farklı bir boyut kazanmıştır. Esasen Afrika’daki sömürgecilik faaliyetleri değerlendirilirken daha çok sömürgeci devletlerin kıtadaki politikaları ele alınmıştır. Bu araştırmada Berlin Konferansı’nın toplanma amacı, alınan kararlar ve bu kararların uygulanması hakkında bilgi verilecektir. Keza Osmanlı Devleti’nin konferansa yaklaşımı arşiv belgeleri ışığında değerlendirilecektir. Ayrıca Afrika kamuoyunun meseleye bakışı ve konferansı değerlendirme biçimi Gana, Kenya, Mozambik, Nijerya, Sierra Leone, Güney Afrika ve Zimbabve gibi Afrika’nın çeşitli bölgelerinde İngilizce olarak yayımlanan gazeteler incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Berlin Conference (1884-1885) and Reflections On The African Press
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Colonialism has profoundly influenced the different dimensions and societies in the historical process. In fact, the African continent is one of the most notable regions in terms of colonial activities. In the new and recent times, the trade in slaves, gold and spices has increased the interest of the colonial states in Africa. This interest has over time transformed Africa into a competitive area of the colonial states. As a result of increased competition in the region, the colonial states felt the need to set the conflict on the continent into a system. For this purpose, a conference was held in Berlin between 15 November 1884 and 26 February 1885. In accordance with the principles adopted in the conference, the division of Africa by the Western states and the front of the actual occupation have left the “verbal occupation” instead of the “filical occupation”. Thus, at the Berlin Conference, the process of colonization of Africa gained a different dimension. Basically, the colonial activities in Africa were evaluated while more discussed the policies of the colonial states in the continent. This study will provide information about the purpose of the Berlin Conference meeting, the decisions taken and the implementation of these decisions. The approach of the Ottoman State to the conference will be assessed in the light of the archive documents. The African public’s view of the issue and the form of the conference assessment will also be examined by the newspapers published in English in various regions of Africa, such as Ghana, Kenya, Mozambique, Nigeria, Sierra Leone, South Africa and Zimbabwe.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini