Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 7
Atatürk'ün Ölümünün Alman Basınına Yansımaları
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Alman İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle ayrılması Türk-Alman ilişkilerini bir süre duraklama dönemine sokmuştur. Almanlar, Versailles Barış Antlaşması’nın bağlayıcı hükümleri sebebiyle dünya siyasetinden uzaklaştırılmıştır. İlişkilerin tekrar başlamasıyla birlikte Alman basını Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip etmeye başlamıştır. Dönemin Alman basınında özellikle Türkiye’de yapılan yeniliklere geniş bir şekilde yer verildiği görülmektedir. Adolf Hitler’in iktidara gelmesiyle birlikte ise iki ülke arasında tekrar yükselişe geçen karşılıklı ilişkiler ve dönemin öne çıkan gelişmeleri Alman basınında yer almaya devam etmiştir. Dolayısıyla dönemin Türkiye’de yaşanan en önemli gelişmelerinden bir de 10 Kasım 1938’de Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüdür. Nitekim yurtta büyük bir üzüntü ile karşılanmasının yanı sıra dünyada da büyük bir yankı uyandırdığı yabancı gazete haberlerinde görülmektedir. Bu çalışma, Atatürk'ün vefatı sonrasında hayatı, askeri başarıları, devrimlerinin yanı sıra cenaze töreni ile ilgili Alman basınındaki haberleri incelemiştir. Yerel ve ulusal olmak üzere Alman gazeteleri bu kapsamda taranarak ilgili haberler kullanılmıştır. Buna göre ilgili gazeteler şu şekilde sıralanır; Berliner İllustrierte, Berliner Lokal-Anzeiger, Berliner Tageblatt und Handels-Zeitung, Berliner Volks-Zeitung, Das 12 Uhr Blatt, Der Angriff, Deutsche Allgemeine Zeitung, Dresdner Neueste Nachrichten, Germania, Hamburger Fremdenblatt, Kölnische Volkszeitung, Kölnische Zeitung, Märkische Volks-Zeitung, Morgenpost, Münchner Neueste Nachrichten, National Zeitung, Neue Freie Presse, Neue Zürcher Zeitung, Pommersche Zeitung, Reichsoffizierblatt, Rheinische Landeszeitung, Türkische Post, Völkischer Beobachter ve Weltdeutscher Beobachter.

Anahtar Kelimeler:

reflections of the pressure of the death of atatürk039
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

the resemination of the emperor from the world war of the turkish empire has brought the turkish relations to the pause period for a while, due to the binding provisions of the versailles peace antification of the world politics has been removed from the world politics, and the press of taking place in turkey has started to follow the developments in the press of the period, especially in the innovations made in turkey, it is seen that the adolf hits came to the power, and the return between two countries and the mutual relations and the progression of the period, as well as the major developments in the turkish newspaper, in turkey, in the world, in the last year of the last year, in the country, in the country, in the last year of turkey, in turkey, in the world, in the last year, in turkey, in the world, in the world, in the last year, in turkey, in the last year of the last year, in the last year, in turkey, in the last year, in turkey, in the world, in the last year, in turkey, in turkey, in the last year, in turkey, in the last year, in turkey, in turkey, in the last year, in turkey, following this study, the life of the military achievements of the atatürk039nin ethic, as well as the news on the press that did not take about the ceremony of the local and national newspapers were used in this context by screening the news about the news about the local and national. according to this, the newspapers are listed in the berliner illustrierte berliner localanzeiger berliner tageblatt und elelszeitung berliner volkszeitung das 12 uhr blatt der angriff deutsche allgemeine zeitung dresdner neueste nachrichten germania hamburger frmdenblatt rlnische volkszeitung molnische zeitung märkische volkszeitung dexitung ukitung ukitung ukitung uké post post post

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 392
History Studies