Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 55
 İndirme 7
Yerel Halkın Turizme Bakış Açısı: Şanlıurfa Örneği
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, yerel halkın turizme bakış açısının incelenmesidir. Bunun için Şanlıurfa ilinde ikamet eden 395 kişiye anket uygulanmıştır. Anket; 9 demografik ve 42 tutum sorusundan oluşmaktadır. Yapılan faktör analizinde tutum soruları yedi farklı boyuta indirilmiştir. Yedi boyut, turizm ile ilgili kararlarda halkın tam katılımı, turizmin sosyal maliyeti, turizmde uzun dönemli planlama, ziyaretçi memnuniyeti, toplum merkezli ekonomi, çevresel sürdürülebilirlik, turizmin sosyal maliyet boyutlarından meydana gelmektedir. Elde edilen sonuçlara göre, yerel kalkın kişisel özellikleri (cinsiyet, eğitim, yaş, meslek gelir, medeni durum) ile bazı boyutlara karşı gösterdikleri tutumlar farklılaşmaktadır. Ayrıca çevresel sürdürülebilirlik boyutu ile katılımcıların Şanlıurfa ilinde ikamet süreleri ile onların tutum puanları arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Katılımcıların turizmden gelir elde etmesi ile sadece turizmin sosyal maliyet boyutu için istatiksel olarak anlamlı bir fark bulunmuştur. Katılımcıların tatile gidiyor olması ile sadece turizmin ekonomik faydası boyutu için anlamlı bir fark elde edilmiştir. * Bu çalışma Meltem TANBURACI’nın yüksek lisans tezinden üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Local Tourism Perspective: An Example Of Sanliurfa
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the tourism perspective of the local people. There were 395 people living in Sanliurfa. The survey consists of 9 demographic and 42 attitude questions. In the analysis of the factor, the attitude questions were reduced to seven different dimensions. The seven dimensions consist of the full participation of the public in the decisions relating to tourism, the social cost of tourism, the long-term planning in tourism, the satisfaction of visitors, the community-centered economy, the environmental sustainability, the social cost of tourism. According to the results obtained, the personal characteristics of local development (gender, education, age, professional income, civic status) and attitudes they show against certain dimensions are different. Also there was no meaningful relationship between the environmental sustainability size and the participant’s residence periods in the province of Sanlıurfa and their attitude points. With the participants earning income from tourism, there has been a statistically significant difference in the size of social cost of tourism only. With the participants going on holiday, a significant difference has been achieved for the size of the economic benefit of tourism only. * This study is produced from the master's thesis of Meltem TANBURACI.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi