Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 96
 İndirme 33
Universite Ogrencilerinin Ozyeterlilik ve Sporda Basari Motivasyon Duzeylerinin Arastirilmasi
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bireysel öz-yeterliliklerinin sporda başarı ve motivasyon düzeyleri üzerine etkisini demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemek amacıyla incelenmesi amaçlanmıştır. Bu araştırma; Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin farklı bölümlerinde öğrenim görmekte olan 210 erkek 65 kadın toplam 275 öğrencilerden oluşturmaktadır. Araştırmada veriler, araştırmacı tarafından geliştirilen ‘Kişisel Bilgi formu’Willis tarafından 1982 yılında geliştirilen Tiryaki ve Gödelek (1997) tarafından Türkçeye uyarlaması yapılan, güvenirlik ve geçerlilik çalışması yapılmış olan Spora Özgü Başarı Motivasyonu Ölçeği (SÖBMÖ). 1982 yılında Sherer ve arkadaşları tarafından geliştirilen ve 1999 yılında Gözüm ve Aksayan tarafından Türkçe ’ye uyarlanan Öz-Etkililik-Yeterlik Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmada kullanılan anket formuna ve ölçeğe ilişkin verilerin analizi SPSS 22 programı kullanılarak yapılmıştır. Spora Özgü Başarı Motivasyonu ölçeği ile Öz Etkililik-Yeterlik ölçeği alt ölçeklerinden elde edilen toplam puanların normal dağılım göstermesi durumunda t-testi ve ANOVA kullanılabilir. Aksi durumda parametrik olmayan testler kullanılması gerekir. Bu amaçla toplam puanlar için “ShapiroWilk” normallik testi uygulanmıştır. Tüm istatistiksel testlerde α=0.05 olarak alınmıştır. Araştırmanın sonucunda; Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bireysel öz-yeterliliklerinin sporda başarı ve motivasyon düzeyleri üzerine etkisini; cinsiyet, yaş, sınıf, baba eğitim durumu, anne eğitim durumu, ailenin aylık geliri, düzenli spor yapma-spor kulübü, haftalık spor yapılan gün sayısı ve lisanslı sporcu gibi çeşitli değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediğine bakıldığında; Cinsiyet, yaş, sınıf, anne-baba örgenim durumu, aile gelir düzeyi, spor yapma sayısı, sporcu lisansı olma düzeylerinde anlamlı sonuca rastlanmaz iken düzenli spor yapma durumunda anlamlı bir farklılığa ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini