Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 58
 İndirme 10
Covid-19 Pandemi Sürecinde Türkiye’de Sosyal Hizmet Eğitiminin Sosyal Hizmet Akademisyenleri Perspektifinden Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, sosyal hizmet akademisyenlerinin pandemi sürecinde uzaktan eğitim süreci hakkındaki görüşlerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Araştırmanın çalışma grubunu Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde sosyal hizmet eğitimi veren toplam 42 akademisyen oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “Anket Formu” kullanılmıştır. Araştırma sonucuna göre akademisyenlerin çoğunluğu pandemi öncesinde uzaktan/online ders verme yöntemlerine ilişkin herhangi bir eğitim, kurs ya da seminere katılmamışlardır. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim veren sosyal hizmet akademisyenlerinin bu süreçte yaşadıkları güçlükler alt yapı eksikliğinden kaynaklanan güçlükler, uzaktan eğitim ile deneyim ve bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanan güçlükler ve uzaktan eğitime uyum sağlamak için yeterli zaman olmamasıdır. Akademisyenlerin teorik dersleri yürütürken karşılaştıkları güçlükler en fazla öğrenci ile etkileşim sağlanmasına yönelik güçlükler ve ölçme-değerlendirme süreçleri ile ilgili yaşanılan güçlüklerdir. Uygulamalı dersleri yürütürken karşılaştıkları güçlükler ise uygulamalı derslerin yürütülmesinde yaşanılan belirsizlikle ilgili güçlükler, uygulama sürecinin teorik ders şekline dönüştürülmesine yönelik güçlükler, ölçme-değerlendirme süreçleri ile ilgili yaşanılan güçlükler ve süpervizyon sürecine ilişkin güçlüklerdir. Pandemi sürecinde verilen uzaktan eğitimin güçlü yanları ise bu dönemde eğitimin erişilebilirliğini arttırması ve sürdürülmesini sağlaması, ders ve ders materyallerine erişimi arttırması ve kolaylaştırması, aktif iletişime ve etkileşime olanak sağlaması, ders içeriklerini sistematik hale getirmesi ve esnek olması olarak belirlenmiştir. Çalışmaya katılan akademisyenlerin büyük bir bölümü sosyal hizmet eğitiminin uzaktan eğitim yöntemleri ile sürdürülebilir olmadığını, uzaktan eğitimin destekleyici bir öğretim yöntemi olarak ya da olağan üstü durumlarda kullanılabilir bir öğretim yöntemi olduğuna dikkat çekmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Pandemic Process Assessment Of Social Services Education In Turkey From The Perspective Of Social Services Academics
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the views of social services academics on the distance learning process during the pandemic process. The study’s work group consists of a total of 42 academics who provide social service education in various universities in Turkey. In the research, the "Anket Form" was used as a data collection tool. According to the research, most academics have not participated in any training, course or seminar on the methods of distance/online teaching before the pandemic. The difficulties that the social service academics who learn from a distance during the pandemic process are the difficulties arising from the lack of substrate, the difficulties arising from the lack of experience and knowledge and the lack of time to adapt to the distance education. The difficulties that academics face when conducting theoretical courses are the difficulties in interacting with most students and the difficulties experienced in the measurement-evaluation processes. The difficulties they encounter during the conduct of the practical courses are the difficulties related to the uncertainty in the conduct of the practical courses, the difficulties related to the transformation of the application process into theoretical course form, the difficulties related to the measurement and evaluation processes and the difficulties related to the supervision process. The strengths of remote education given in the pandemic process are the increased and sustained accessibility of education during this period, the increased and facilitated access to the lesson and the lesson materials, the possibility of active communication and interaction, the systematic and flexible content of the lesson. A large portion of the academics involved in the study noted that social service education is not sustainable through remote learning methods, that remote education is a supporting teaching method or a teaching method that is available in normal higher cases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 734
Atıf : 5.705
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini