Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 80
 İndirme 24
MİLLİ MÜCADELE’DE SOMA
2018
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti için I. Dünya Savaşı Mondros Ateşkes Antlaşması ile son buldu. Oldukça ağır şartlar içeren bu antlaşma ile Anadolu’nun işgaline de zemin hazırlanmıştı. İzmir’in işgali sonrasında Batı Anadolu’da başlayan Yunan ilerleyişi kısa süre içinde Soma sınırlarına kadar ulaşmış olsa da 1920 yılı yaz aylarına dek bu hattın ilerisi Yunan askerî gücünce ele geçirilemedi. Bu dönemde işgal bölgesi ile sınır konumunda bulunan Soma Cinge cephesi önemli bir direniş merkeziydi. Soma 22 Haziran 1920 tarihinde başlayan genel Yunan taarruzuyla 24 Haziran 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edildi. Yunan işgali süresince Soma’da sıkıyönetim uygulandı. Kentin yönetimi için bir meclis oluşturuldu. Bu meclis talimatları İzmir’de bulunan Yunan karargâhından almaktaydı. İki yıldan uzun bir süre işgal altında kalan Soma, diğer birçok Batı Anadolu kentinde de yaşandığı gibi işgalin tüm olumsuzluklarıyla karşı karşıya kaldı. Soma 13 Eylül 1922 gününe kadar işgal altında kaldı. 

Anahtar Kelimeler:

Soma In The Turkish War Of Independence
2018
Yazar:  
Özet:

The First World War ended with Armistice of Mudros. This treaty, which had very severe conditions, laid the groundwork for the invasion of Anatolia. Although the Greek progress that started in Western Anatolia after the occupation of Izmir reached to Soma borders in a short period of time, this line could not be captured by the Greek military force until the summer of 1920. During this period, Some Cinge front as border line with the occupation zone was an important center of resistance. Soma was occupied by the Greeks on 24 June 1920 with the general Greek attacks that began on 22 June 1920. During the Greek occupation, martial law was applied in Soma. A parliament was formed for the administration of the city. This assembly was taking the instructions from the Greek headquarters in Izmir. Soma, under occupation for more than two years, had all the negative sides of the occupation as it was experienced in many other Western Anatolian cities. The Greek occupation in Soma ended on 6 September 1922.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.868
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi