Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 9
Mesleki Müzik Eğitimi Alan Öğrencilerin Bireysel Çalgı Dersine İlişkin Motivasyonlarının İncelenmesi
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrencilerin bireysel çalgı derslerine yönelik başarılarına etki eden faktörlerin başında motivasyonun geldiği söylenebilir. Bu nedenle, mesleki müzik eğitimi kurumlarında temel alan derslerinden biri olan bireysel çalgı derslerinde, öğrencilerin motivasyon düzeylerinin tespiti önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı, mesleki müzik eğitimi alan öğrencilerin, bireysel çalgı dersine ilişkin motivasyonlarının ne düzeyde olduğunun ve motivasyon düzeylerinin çeşitli demografik değişkenler ile bu değişkenlerin ilişkili olabileceği durumlara göre farklılık olup olmadığının belirlenmesidir. Araştırmada betimsel yöntemlerden tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın verileri Atatürk Üniversitesi'nde mesleki müzik eğitimi alan 255 kişilik katılımcı grubundan elde edilmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak “Bireysel Çalgı Dersi Motivasyon Ölçeği” ile katılımcıların demografik özelliklerini belirlemek amacıyla "Kişisel Bilgi Formu" kullanılmıştır. Elde edilen ölçek verileri, ilgili istatistik testler kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, bireysel çalgı dersi motivasyon ölçeğinden alınan puanlar, çalışma grubunun genel motivasyonlarının yüksek düzeyde olduğunu göstermiştir. Bireysel çalgı dersine yönelik motivasyon düzeylerinin, cinsiyete ve çalgı çalışmaya ayrılan zaman değişkenlerine göre çok az bir farklılık gösterdiği; yaşa, mezun olunan lise türüne, fakülteye, çalgı türüne, kendine ait bir çalgıya ve çalışmak için uygun ortama sahip olma durumlarına, anne-babalarının eğitim ve gelir düzeylerine göre ise farklılık göstermediği sonuçlarına varılmıştır. Sınıf düzeyine göre bakıldığında, ölçek puanları, ikinci sınıf öğrencilerinin diğer sınıflara göre daha fazla motive olduklarını göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.157
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi