Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 11
Bir Tâun Şehidi Şeyh İsmail Sirâceddîn Şirvânî ve Hakkında Yazılan Şiirler
2020
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Salgınlar insanoğlunu tehdit eden en önemli hastalıklardır. Salgın hastalıklar tüm dünyayı sardığında binlerce insanı hayatından etmekte ve binlerce değeri erken denecek yaşta hayattan koparmaktadır. Bu bağlamda 1848 yılında, Amasya’ya da sirayet eden dünya çapındaki bir salgında İsmail Şirvani adlı büyük bir mutasavvıf ve âlim de hayatını kaybetmiştir. Bu yıl gerçekleşen kolera salgınında tifo ve tifüs gibi bulaşıcı hastalıklar da çoğalmıştır. Şirvani de diğer adı karahumma olan tifodan vefat etmiştir. 1848’de Amasya’da yaşanan salgında vefat eden İsmail Siraceddin Şirvânî, devrin önde gelen Nakşî-Halidî âlimlerindendir. Azerbaycan doğumlu olan bu şahsiyet etrafında büyük bir ilim halkası oluşturmuş; âlim ve şairlerin yetişmesine önayak olmuştur. Salgında ölmeden önce ve daha sonraları onun hakkında güzel duygularını dile getiren şairler olmuştur. Bunlardan en önemlisi Mir Hamza Nigârî’dir. Şirvânî, onun şeyhi, hocası ve ilham kaynağıdır. Nigârî, bu sevgiyi divanında pek çok yerde beyit beyit dile getirmiştir. Nigârî’nin yetiştirdiği Sebâtî adlı şair de İsmail Şirvânî’yi görmese de ona şiirler yazacak kadar onun değerini anlamıştır. Sebâtî, aynı zamanda Şirvânî’nin türbedârı olmuştur. Yaklaşık yüz yıl sonra yine Azerbaycan’dan gelen ve Zile’ye yerleşen Tâlibî adlı bir şiir heveslisi molla da onu sevgiyle yad etmiştir. Çalışmamızda bu üç şairin, bir tâun şehidi olan âlim, mutasavvıf, Azerbaycan âşığı ve gönül insanı Şeyh Sirâceddin Şirvânî hakkında yazdıkları şiirleri bir araya getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Lord Of The Righteous, The Lord Of The Righteous, and The Lord Of The Righteous.
2020
Yazar:  
Özet:

Infections are the most dangerous diseases that threaten humanity. When infectious diseases hit the whole world, thousands of people are dead and thousands of values are dead in the early age. In this context, in 1848, in a worldwide epidemic that also spread to Amassia, a great mutasavvf and alim named Ismail Shirvani died. This year, the epidemic of cholera has also multiplied infectious diseases such as typhus and typhus. The other name is Karahumma, and the other name is Karahumma. In 1848 he died in the epidemic in Amassia, Isaac Siraceddin Shirvani, one of the leading Nakshî-Halidî allies of the revolution. The people of Azerbaijan, who were born in Azerbaijan, formed a great circle of knowledge around them; it has been a prejudice to the growth of the scientists and poets. There were poets who expressed their beautiful feelings about him before and after his death. The most important of these is Mir Hamza Nigeri. He is a source of inspiration, inspiration and teaching. The Niger has expressed this love in many places. The poet, whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî and whose name is Sebâtî. It was also a turbine of the turbine. About a hundred years later, a poet named Talibî, who came back from Azerbaijan and settled in Zile, told him with love. In our work, these three poets, the alim, mutasavvıf, the Azerbaijani lover and the heart man, who are a martyr, have gathered the poems they write about Sheikh Sirâceddin Şirvânî.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.534
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini