Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 10
“Çok Fazla Gerçeği Taşıyalım:” T. S. Eliot’ın ‘Burnt Norton’ Şiirindeki Yabancı
2019
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

T.S. Eliot’ın Dört Kuartet (1942) eserinin ilk bölümü olan “Burnt Norton” (1935), özellikle hayat, zaman, ölüm veya sonsuzluk gibi temel kavramlara odaklanarak, şairin modern çağdaki insan hâlinin karmaşıklığına yönelik sorgulayıcı yaklaşımını yansıtır. Bu gibi kavramları varoluşsalcı bir incelemeye tâbi tutan Eliot, Kuartet’ı  müzikal bir kompozisyon analojisi olarak tasarlar. Ton ve şiirsel formundaki çeşitlilik ile yaşam, zaman, sonsuzluk veya hafıza gibi konulara olan ritmik takıntısıyla “Burnt Norton,” bu kompozisyonun ilk parçası olarak, Eliot’ın tüm eserde görülen şiirsel müzikalitesinin ilk notalarını oluşturur. Bu makalenin amacı, şiirin konuşan kişisini varoluşsal felsefenin bir arketipi olan Yabancı olarak kabul edip, şiirde dile getirilen söz konusu modernist arayışları incelemektir. İngiliz filozof/yazar Colin Wilson, özellikle Yabancı figürünün temel özelliklerini belirleyerek kıtasal varoluşsal felsefesinin gelişimine katkıda bulunur. Bu makalede, Wilson’ın analitik eseri Yabancı (1956) şiirin konuşan kişisini bir Yabancı olarak karakterize etmek için kuramsal bir çerçeve oluşturur. Öncelikle “Burnt Norton” şiirinde görüldüğü üzere, Kuartet’ın konuşan kişisinin gerçeği keşfetmek ya da bunun olasılığını reddetmek gibi benzer temel varoluşsal sancıları vardır. Dizelerde bir insanın gerçeği anlamak için herhangi bir anlamlı çabası olmaksızın o gerçeğe ne kadar “katlanacağını” sorgular ve okuyucuya birer Yabancı olarak modern yaşamdaki yerlerini reddettiren kendi eksik cevaplarını bulmak için çağrıda bulunur.  

Anahtar Kelimeler:

Let Us “bear Very Much Reality:” T. S. Eliot’s Outsider In “burnt Norton”
2019
Yazar:  
Özet:

“Burnt Norton” (1935), the first section of T. S. Eliot’s Four Quartets (1942), mirrors the poet’s inquisitive approach towards the complexity of human condition at modern age, particularly focusing on the central concepts of life, time, death, or eternity. Engaged in an existentialist exploration of such notions, Eliot designs the Quartets as an analogical musical composition. “Burnt Norton,” as the leading movement of the whole piece, becomes the first notes in Eliot’s poetic musicality in his entire work, with its variance in tone and poetic form and a rhythmical obsession with certain themes such as life, time, infinity, or memory. This paper aims to analyze such modernist pursuits voiced in the poem by treating its persona as a “Stranger,” or an archetypal errant of existentialist philosophy. As an English philosopher/author, Colin Wilson contributes to the development of the continental philosophy of existentialism, specifically identifying major characteristics of the Outsider figure. Wilson’s analytical account, The Outsider (1956) serves as a theoretical frame to characterize the speaker of the poem as an Outsider in this paper. It argues that the speaker of the Quartets, as primarily reflected in “Burnt Norton,” presents similar central existentialist crises of simultaneously searching for the ways to explore reality or denying its possibility.  He questions how much reality a human being “bears” without any meaningful attempt to understand it, and invites the reader to recognize their own unfit answers that deny their position as Outsiders in modern life. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.412
Gaziantep University Journal of Social Sciences