Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 26
 İndirme 6
Göçmenin Kamusal Alanı Almanya’daki Türkiyeli İşçilerin Sendikalarda Temsiliyeti
2018
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale Ruhr Bölgesi’nde (Almanya) Türkiyeli metal işçilerin sendikalara ve işyeri konseylerine katılımını ve temsiliyetini ulus-ötesi sosyal alan ile kamusal alan arasındaki ilişki üzerinden analiz etmektedir. Kasım 2015 ile Ocak 2016 tarihleri arasında yapılan anket, derinlemesine mülakat ve odak-grup toplantılarından oluşan bir alan çalışmasına dayanan araştırmanın amacı “ulus-ötesi sosyal alan” teorisini Habermas’ın “kamusal alan” teorisi ve “yaşam dünyası-sistem” yaklaşımıyla beraber sentezleyerek göçmenyerli/vatandaş ilişkisinin dinamiklerini daha derinlemesine anlamaktır. Sendikalar ve işyeri konseyleri söz konusu teorik çerçevenin geliştirilmesi için alan çalışmasına uygun bir mekan sunmaktadırlar. Bu kurumlarda göçmenler yerli işçilerle ortak bir kamusal alan paylaşmakta, demokratik mekanizmalara dahil olmakta ve aynı zamanda farklı alt ulus-ötesi sosyal alanlardan diğer göçmenlerle beraber çalışmaktadırlar. Araştırma Türkiyeli göçmen işçilerin deneyimi üzerinden göçmenlerin yerlilerle/yurttaşlarla birlikte demokratik sisteme katılımında ve temsiliyetinde sosyal örgütlenmelerin etkilerine odaklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.052
Atıf : 8.118
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini