Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Androcentric Bias: Anthropomorphic Characters Promoting Masculinity
2023
Dergi:  
Studies in Media and Communication
Yazar:  
Özet:

Cartoons on television are a platform for gender representation because of their varied content. It is observed evidence that cartoons hold a more dominant role over the centuries. The stereotyped gender representation in animated television programs affects viewers, particularly young children, in a variety of ways. The purpose of this study is to analyze how anthropomorphic characters promote masculinity in Indian television cartoons. The character comparison was conducted to determine whether cartoons in India promote masculinity or not. It was discovered that anthropomorphic male characters played the main characters and dominate one, while female anthropomorphic characters are underrepresented, indicating that gender is stereotypically portrayed. Through androcentrism, the article would examine how the gender stereotypes given to the nonhuman characters in these shows perpetuate gender unfairness. This study examines how gender stereotypes are promoted through the pretense of “children’s entertainment” in animations and how these problems might be addressed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Studies in Media and Communication

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 389
Atıf : 80
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini