Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
KENT MERKEZLERİNDE KENT MOBİLYALARININ TASARIM YAKLAŞIMLARININ ÖĞRENCİ PROJELERİ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ
2016
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kentsel yaşamın hareket alanları, yollar, park alanları, meydanlar ve kent merkezleridir. Kentler Lynch’in (1960) tanımladığı gibi, yollara, sınırlara, bölgelere, nirengi noktalarına ve işaret öğelerine sahiptir. Bu özellikler, kentte yol yön bulmayı, kentsel aktiviteleri gerçekleştirmeyi sağlamaktadır. Bu kentsel bileşenler, kent kimliği üzerine akılda kalıcı görsel bütünlüğü sağlamaktadır. Kentsel bileşenler, kentsel peyzaj, tarihi dokular, kent meydanları, merkezi iş alanları, sokaklar, bina cepheleri, park alanları, kent mobilyaları, işaret öğeleri, heykel ve sanat öğeleri gibi çok çeşitli fonksiyonlara, etki alanına ve görsel özelliklere sahiptir. Park ve merkezi alanlarda yer alan banklar, aydınlatma elemanları, çöp kutuları, yönlendirici levhalar gibi kentsel yaşamı konforlu hale getiren öğeler kent mobilyaları olarak tanımlanmaktadır. Kent mobilyaları, kentsel dış mekanlarda yaşamı kolaylaştırırken aynı zamanda, görsel nitelikleri ile de çevreye uyum sağlayacak, kullanıcı davranışını olumlu yönde etkileyecek niteliklere göre tasarlanmalıdırlar. Bu çalışmada amaç Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrenci ödevlerinden yola çıkarak, kent mobilyalarının, kent kimliğine ve yaşamına nasıl uyum sağlayabileceğinin araştırılmasıdır. Yöntem olarak tasarım öğrencilerinin proje görselleri üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.831
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi