Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 9
Perceptions Of Social Presence In Interactions Mediated By Mobile Communication Devices
2019
Dergi:  
Intexto
Yazar:  
Özet:

Abstract This article presents a qualitative analysis about the perception of Social Presence in interactions mediated by mobile devices, focusing on the particularities associated with the absence or the decrease of non-verbal clues (which usually occur in this modality). The data came from a survey conducted with 120 young university students from six Brazilian cities. In general, the narratives showed difficulties in the perception of social presence due to the overlapping of demands and social expectations derived from the two interactional modalities: mobile devices and face to face encounters. Downloads Download data is not yet available. Author Biography José Carlos Ribeiro, Doutor; Universidade Federal da Bahia, Salvador, BA Possui graduação em Psicologia pela Universidade Federal da Bahia (1993), pós-graduação em Práticas de Ensino e Pesquisa em Psicologia (UFBA), doutorado em Comunicação e Cultura Contemporâneas pela Universidade Federal da Bahia (2003), e Pós-doutorado pela Universidade Nova de Lisboa (2015). É coordenador do Programa de Pós-graduação em Psicologia (UFBA) e pesquisador associado ao Programa de Pós-graduação em Comunicação e Cultura Contemporâneas (UFBA). É coordenador do GITS - Grupo de Pesquisa em Interações, Tecnologias Digitais e Sociedade (UFBA/CNPQ) e professor colaborador do LAB404 - Laboratório de Pesquisa em Mídia Digital, Redes e Espaço (UFBA/CNPQ). Tem experiência nas áreas de Psicologia Social e de Comunicação, com ênfase em Novas Tecnologias Digitais, atuando principalmente nos seguintes temas: cultura, sociabilidade, interações e processos psicossociais relacionados aos meios e ambientes digitais de comunicação. References BARDIN, L. Análise de conteúdo. Lisboa: Edições 70, 1991.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
Intexto
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Intexto

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 791
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini