Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Yerel Yönetimlerde Verimli Personel Politikası Oluşturma Aracı Olarak Psikolojik Güçlendirme Uygulaması: Şahinbey Belediyesi Örneği
2023
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir örgüt için en değerli unsurlardan birisi insan kaynağıdır. Örgütün verimliliği ve/veya karlılığı açsından etkin bir insan kaynağı politikasının varlığı çok önemlidir. Örgütler farklı yollarla insan kaynaklarını motive ederek, onları etkin hale getirerek verimliliklerini arttırmaya çalışırlar. Özel sektör firmaları çalışan verimliliğini arttırmak açısından farklı örgütsel davranış kuramlarına dayanarak uygulamalar yapmaktadırlar. Bu uygulamaların sonuçlarına yönelik literatürde oldukça geniş araştırmalar da yapılmaktadır. Ancak kamu kurumlarında hem bu tür uygulamalar sık yapılmamakta hem de bunların sonuçlarına yönelik olarak çok az sayıda bazı saha araştırmaları bulunmaktadır. Bir kamu kurumu olan yerel yönetimlerde ise ampirik araştırmaların oldukça sınırlı sayıda yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu çalışma ile de amaçlanan psikolojik güçlendirme-örgütsel özdeşleşme ilişkisini bir yerel yönetim birimi personeli üzerinde uygulayarak elde edilen sonuçlara göre yerel yönetimlerin personel politikaları üzerine önerilerde bulunmaktır. Bu çerçevede psikolojik güçlendirme ve örgütsel özdeşleşme ilişkisi Şahinbey Belediyesi çalışanlarından oluşan 2.601 kişilik evren içerisinden 474 kişilik bir örneklemle anket yapılarak incelenmiştir. Araştırmada tabakalı örnekleme metodu kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda ilgili belediye çalışanları üzerinde psikolojik güçlendirmenin örgütsel özdeşleşme üzerinde olumlu etkisi olduğu belirlenmiştir. Ayrıca demografik ve bireysel özellikleri de içeren alt hipotezler ile bağımlı ve bağımsız değişkenler arasındaki ilişkiye yönelik daha çok bulgulara ulaşılmış, katılımcıların psikolojik güçlendirme algıları ile statüleri arasında ve özdeşleşme algıları ile statüleri arasında anlamlı ilişkiler saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Application of psychological strengthening as a tool for creating efficient personnel policy in local governments: Shahinbey Municipality Example
2023
Yazar:  
Özet:

One of the most valuable elements for an organization is human resources. The existence of an effective human resource policy on behalf of the organization’s efficiency and/or profitability is of great importance. Organizations try to improve their efficiency by motivating human resources in different ways, making them efficient. Private sector firms do practices based on different organizational behavior theories in order to increase the efficiency of employees. There is also a large scale of research in the literature of the results of these applications. However, in the public institutions, both such practices are not frequently performed and there are very few field researches towards their results. In the local government, which is a public institution, it is clear that a very limited number of empirical research has been carried out. The aim of this study is also to make recommendations on the personnel policies of the local governments according to the results obtained by applying the psychological strengthening-organic identification relationship on a local management unit staff. In this framework, the relationship of psychological strengthening and organizational identification was studied by surveying a sample of 474 people from the universe of 2,601 people consisting of the employees of the Shahinbey Municipality. In the study, the sample method was used. The results of the analysis have found that psychological strengthening on the relevant municipal workers has a positive impact on organizational identification. More findings on the relationship between the sub-hypotheses, including demographic and individual characteristics, and the dependent and independent variables have also been achieved, and significant relationships between the participants' perceptions of psychological strengthening and their status and between the perceptions of identity and their status have been established.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.431
Çalışma İlişkileri Dergisi