Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 14
Ilgın Belekler Mahallesi (köyü) Camisi
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Konya Ilgın Belekler Mahallesinde bulunan Belekler Köyü Cuma Camisi; kitabesi ve vakfiyesi bulunmayan, dikdörtgen planlı, üzeri dört yönden eğimli kırma çatı ile örtülü bir yapıdır. Caminin batısında, alt kısımda, Kuran Kursu için yapılmış dikdörtgen planlı bir bölüm yer almaktadır. Cami; plan, iç mekân örtü sistemi ve süsleme özelliklerinden hareketle XVIII. yüzyıl sonu XIX. yüzyılın başına tarihlendirilmektedir. Ahşap direkli ve ahşap tavanlı camiler gurubunda yer alan yapının; ahşap mihrap, minder, mahfil ve vaaz kürsüsü bulunmaktadır. Harim mekânındaki bu mihrap, minber ve vaaz kürsüsü Osmanlının batılılaşma dönemi süsleme özelliğine uygun olarak S/C kıvrımları, bitkisel ve geometrik motiflerle tezyin edilmiştir. Özellikle; Ilgın, Akşehir, Kadınhanı, Beyşehir ve Seydişehir’in köylerinde ahşap direkli ve tavanlı, beden duvarı kerpiç malzeme ve sıvalı, dıştan düz dam ya da kırma çatı ile örtülü yapılar tercih edilmiştir. Ilgın Belekler Köyü Cuma Camisi, ahşap direkli ve ahşap tavanlı camilerin Konya bölgesindeki güzel örneklerinden biridir. Ilgın Belekler Köyü’nün Cuma Camisi olarak inşa edilen bu yapı, XVIII-XIX yüzyıl Osmanlı batılılaşma dönemi süsleme özellikleriyle Orta Asya’dan günümüze kadar kullanılan ahşap direkli ve tavanlı camiler geleneğinin bir arada bulunduğu ve böylece; gelenekle yeniliğin harmanlandığı özgün bir yapıdır.

Anahtar Kelimeler:

Ilgin Belekler Mahallesi̇ (koyu) Cami̇si̇
2019
Yazar:  
Özet:

It is a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit, a book of the Holy Spirit. In the western part of the mosque, in the bottom, is a straight-course planned section made for the Qur’an Course. Cami; moving from the plan, the interior cover system and the decoration characteristics XVIII. The end of the 19th century. It is dated in the first century. The structure located in the group of wooden roofed and wooden roofed mosquitoes; wooden mosquitoes, mines, mahfil and preaching boxes. This mikhrap, minber and preaching box in the Harim area, S/C curves, according to the characteristics of decoration of the occupancy period of the Ottoman, are tested with plant and geometric motifs. Specifically; in the villages of Ilgın, Akşehir, Kadınhanı, Beyşehir and Seydişehir, wooden roofed and roofed structures are preferred, body wall curved material and roofed, from the outside straight dam or broken roofed structures. Interested Belekler Village Friday Mosque is one of the beautiful examples of wooden roofed and wooden roofed mosques in the Konya area. This building, built as the Friday Mosque of the Interested Belekler Village, is an original structure in which the tradition of wooden roofed and roofed mosques used from Central Asia to today, with the decoration characteristics of the XVIII-XIX century Ottoman Westernization period, is combined and thus; the tradition and innovation are combined.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 235
Atıf : 334
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini