Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 7
Irak Savaşı Sonrası Gelişen Dünya Düzeninde Rusya: Eklektik Bir Yaklaşım
2022
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Irak Savaşı sonrası dönemde ABD tek taraflılığının arka planında Rusya, çok kutuplu bir dünya düzenini teşvik etme ve Sovyet sonrası alanda hegemonik etkisini sürdürme çabalarını artırdı. Geride bıraktığımız iki on yılda Rusya Suriye’ye ordusunu gönderdi, Afrika’da lejyoner askerler kullandı, Gürcistan’da iki adet ayrılıkçı devlet kurulmasına yardımcı oldu ve en sonunda Ukrayna’yı işgal etti. Rusya'nın dış politika yapımını etkileyen ana faktörler nelerdir? Bu makale, Rusya'nın iddialı dış politikasının, Rusya arasındaki etkileşimler ve uluslararası yapıda değişen dinamikler nedeniyle ortaya çıktığını savunmaktadır. Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra ciddi bir güç kaybına uğrayan Rusya sistem ve bölgesel seviyede güç ve etkisini geri kazanmayı hedeflemektedir. ABD'nin hegemonik gücünün azaldığı uluslararası bir bağlamda, Rusya, "yakın çevre" ve çok kutuplu dünya düzeninde hegemonik etkisini sürdürmek için iyi bir konumdadır. Bu makale, Rus dış politikasının nasıl pratiğe döküldüğünü özgün bir çerçeve ile kapsamlı bir şekilde ele alarak Rus dış politikasını açıklamaya yönelik devam eden çabalara katkıda bulunacaktır. Bu makale bir literatür taraması ile başlamaktadır. Takip eden bölümde makalede kullanılan eklektik çerçeve detaylı bir incelemeye tabii tutulmaktadır. Sonraki bölümde Rusya’nın dış politikasının oluştuğu Irak Savaşı sonrası dönemde uluslararası sistemin dinamikleri incelenmektedir. Son bölümde ise Rusya’nın bu dönemdeki dış politikasının stratejik, ekonomik ve sosyal düzlemdeki pratiği ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.086
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini