Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 47
 İndirme 1
ÖRGÜTSEL YABANCILAŞMA VE İÇ GİRİŞİMCİLİK ARASINDAKİ İLİŞKİDE PSİKOLOJİK RAHATLIK ALGISININ DÜZENLEYİCİ ROLÜ
2019
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada örgütlerde son yıllarda farklı nedenlerden dolayı yaşanan örgütsel yabancılaşma duygusunun örgütlerin sürdürülebilir rekabet avantajı (SRA) sürecindeki belirleyenlerinden iç girişimcilik davranışı üzerine olan etkisi sorgulanmıştır. Ayrıca bu etkide psikolojik rahatlık algısının düzenleyici rolü sorgulanmıştır. İç girişimcilik davranışı çalışanların örgüt içinde verim ve etkinliği arttırmak için gösterdikleri yenilik ve yaratıcılık güdümlü davranışları ifade etmektedir. Örgütsel yabancılaşma örgütte çalışanların güçsüzlük, çaresizlik,  umutsuzluk, anlamsızlık duygularını ifade etmek için kullanılan olumsuz bir duygudur. Psikolojik rahatlık algısı çalışanların örgütte hissetmiş oldukları kişilerarası saygı ve hoşgörü seviyesidir. Sinop il ve ilçelerinde bulunan KOBİ’lerde çalışan 159 katılımcıya uygulanan anket sonuçlarına göre psikolojik rahatlık algısının düzenleyici rolü gözlenmiştir. Normlara uymama kuramı ve kolektivist grup içinde bireysel davranışlarla psikolojik rahatlık algısının örgütsel yabancılaşma ve iç girişimcilik arasındaki ilişkideki düzenleyici etkisi açıklanmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

ÖRGÜTSEL YABANCILAŞMA VE İÇ GİRİŞİMCİLİK ARASINDAKİ İLİŞKİDE PSİKOLOJİK RAHATLIK ALGISININ DÜZENLEYİCİ ROLÜ
2019
Yazar:  
Özet:

This study has questioned the impact of the organizational alienation feeling in organizations for different reasons in recent years on internal entrepreneurship behavior from the determiners in the Sustainable Competitive Advantage (SRA) process of organizations. The regulatory role of the perception of psychological comfort in this effect is also questioned. Internal entrepreneurship behavior represents the innovation and creativity-driven behavior that employees show to increase productivity and efficiency within the organization. Organizational alienation is a negative feeling used to express the feelings of weakness, disappointment, disappointment, meaninglessness of employees in an organization. The perception of psychological comfort is the level of interpersonal respect and tolerance that employees have felt in the organization. According to the survey of 159 participants working in the KOBI in Sinop provinces and districts, the regulatory role of psychological comfort perception has been observed. The theory of non-compliance and the regulatory impact of individual behavior and the perception of psychological comfort within the collectivist group on the relationship between organizational outsourcing and internal entrepreneurship has been tried to explain.

Moderation Role Of Psychological Safety On The Relation Between Organizational Alienation and Intrapreneurship
2019
Yazar:  
Özet:

In this research the effect of organizational alienation which arises from different predictors,  on intrapreneurship, considered as one of the main predictors of sustainable competitive advantage (SCA) is questioned. Also moderating role of psychological safety on this relationship was quesioned. Intrapreneurial behaviors defines innovation and creativeness guided behaviors which  aimed to increase effectiveness and productivity in organization.  Work alienation is a negative emotion which is  used to express the mood of powerlessness, hopelessness, desperateness, meaninglessness of employees in an organization. Psychological safety perception indicates the level of interpersonal respect and tolerance in an organization. Moderation effect of psychological safety was observed according to the results of surveys which were gathered from employees in SME’s of Sinop and its districts. With the help of nonconformity theory and individualistic behaviors within collectivist group the moderating role of psychological safety on the relationship between organizational alienation and intrapreneurship is tried to be explained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 606
Atıf : 2.451
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi