Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 87
 İndirme 24
Yoneti̇m Dusuncesi̇ni̇n Evri̇mi̇nde Si̇stem Kuraminin Etki̇leri̇: Kavramsal Bi̇r Cozumleme
2019
Dergi:  
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma nitel bir araştırmadır ve yöntem olarak betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın amacı kavramsal zenginliğin düşünceye yeni ufuklar açtığını ortaya koymaktır. Nitekim insan işbirliğinin tarihine kadar uzanan yönetim düşüncesi sürekli bir değişim ve gelişimin içerisinde olmuştur. Uygulamalı bir bilim olan yönetim bilimi her alanda hızın artmasıyla son yıllarda evrimleşme sürecini de ciddi şekilde arttırmıştır. Yönetim düşüncesindeki evrimleşmenin gözle görülür olması bu çalışmayı önemli kılmaktadır. Günümüzde çağdaş yönetim yaklaşımları belki de disiplinler arası bir alan olması sebebiyle kendi dinamiklerinden olduğu kadar farklı alanlardaki değişimlerden de büyük ölçüde etkilenmektedir. Biyolojik yapılarda köklerini bulabileceğimiz sistem kuramı da kendine has terminolojisiyle yönetim düşüncesinde farklı bakış açıları ve farklı derinlikler katmıştır. Özü sistem teorisinin bünyesinde olan entropi, alt sistem, üst sistem, açık sistem, kapalı sistem, sınır, çevre vb. kavramlar yönetim düşüncesinin evriminde doğrudan katkıda bulunmuşlardır. Bu çalışmayla kavramsal zenginliğin düşünceye ve uygulamaya, yönetim bilimi sistem kuramı ilişkisinde olduğu gibi yeni açılımlar getirdiği gerçeği bir kez daha doğrulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Yoneti̇m Dusuncesi̇ni̇n Evri̇mi̇nde Si̇stem Kuraminin Etki̇leri̇: Kavramsal Bi̇r Cozumleme
2019
Yazar:  
Özet:

This study is a qualitative research and the method is used as the imagistic analysis method. The aim of the study is to show that conceptual wealth opens new horizons to thought. In fact, the thought of management, which lasted until the history of human cooperation, has been in constant change and development. Management science, which is an applied science, has increased rapidly the process of evolution in all areas in recent years. The evolution of the management thinking makes this work important. Nowadays, modern management approaches may be a cross-disciplinary field because they are greatly influenced by changes in different fields as well as their dynamics. The system theory that we can find its roots in biological structures has also added different perspectives and different depths to the management thought with its own terminology. The entropy, the subsystem, the upper system, the open system, the closed system, the boundary, the environment, etc. The concepts have directly contributed to the evolution of the management thinking. This study has once again confirmed the fact that the conceptual wealth brings new openings to thought and practice, as in the management science system theory relationship.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 1.291
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini