Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 83
 İndirme 41
Ergenlerde Psikolojik Belirtilerin İncelenmesi: Adıyaman İli Örneği
2020
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın birinci amacı ergenlerin psikolojik belirtilerinde spor etkinliklerine katılma süresi, internet kullanım süresi, sağlıklı beslenme ve geleceğe ilişkin umutlu olma durumlarının yordayıcı olup olmadığını incelemektir. İkinci amacı, ergenlerin düşük ve yüksek düzeyde algılanan sosyal desteğe göre psikolojik belirtilerinde fark olup olmadığı ve üçüncü amacı ise, cinsiyete göre, psikolojik belirtilerinin fark gösterip göstermediğini ortaya koymaktır. Veriler Kısa Semptom Envanteri, Algılanan Sosyal Destek Ölçeği ve Kişisel Bilgi Formu ile elde edilmiştir. Veriler regresyon analizi ve ilişkisiz örneklemler için t testi ile analiz edilmiştir. Araştırmada ergenlerde anksiyete, olumsuz benlik ve somatizasyon boyutları “spor etkinliklerine katılma süresi, internet kullanım süresi, sağlıklı beslenme ve geleceğe ilişkin umutlu olma” yordayıcıları tarafından anlamlı olarak yordanırken; depresyon boyutu bu değişkenlerden sadece internet kullanım süresi ile düşmanlık boyutu ise sadece spor etkinliklerine katılım ve internet kullanım süresi tarafından yordandığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca ergenlerin psikolojik belirtilerinden anksiyete, depresyon, somatizasyon, olumsuz benlik ve düşmanlık boyutlarında düşük ve yüksek düzeyde algılanan sosyal desteğe göre yüksek algılanan sosyal destek alanların lehine anlamlı bir fark gözlenmiştir. Psikolojik belirtilerden anksiyete, depresyon ve somatizasyon boyutlarında erkeklerin lehine cinsiyete göre anlamlı bir fark gözlenirken; olumsuz benlik ve düşmanlık boyutlarında anlamlı bir fark gözlenmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Psychological Symptoms In Adolescents: Example Of Your Name
2020
Yazar:  
Özet:

The first purpose of this study is to study if adolescents’ psychological symptoms have the time to participate in sports activities, the time to use the internet, healthy nutrition and hopeful future conditions. The second goal is to figure out whether adolescents differ in psychological symptoms according to the low and high social support perceived, and the third goal is to figure out whether their psychological symptoms differ according to gender. The data is obtained through the Short Symptoms Inventory, the Detected Social Support Scale and the Personal Information Form. The data was analyzed by the t test for regression analysis and non-related samples. In the study, the dimensions of anxiety, negative self-sufficiency and somatisation in adolescents are significantly reflected by the subjects of "the time of participation in sports events, the time of internet use, healthy nutrition and being hopeful about the future"; the size of depression from these variables is only the time of internet use and the size of hostility is only the result of the participation in sports events and the time of internet use. A significant difference has also been observed in the benefit of adolescent psychological symptoms of anxiety, depression, somatisation, negative selfishness and hostility levels of low and high social support perceived. From psychological symptoms to anxiety, depression and somatisation, a significant difference was observed in the size of men in favor of gender; no significant difference was observed in the size of negative selfishness and hostility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 7.031
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi